«Δεν θα επιτρέψουμε οι επιτυχίες να χρεωθούν σε 1-2 πρόσωπα, κάποιοι αγνοούν την απουσία μας»

Aνακοίνωση με σκληρή γλώσσα εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης, οι οποίοι τονίζουν πως η Ευρώπη είναι ο λόγος που τους κρατά στον αναπνευστήρα, αλλιώς υπό άλλες περιστάσεις, οι αλλαγές θα ήταν ήδη σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν «έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο που φαίνεται μη αναστρέψιμο και σε ένα σημείο που η αναθεώρηση, δυστυχώς, των αρχικών στόχων είναι αναγκαίο κακό. Το να αναθεωρείς τους στόχους σου μήνα Δεκέμβριο ισούται και με ευθύνες. Έχοντας πλέον παραδείγματα πολλών χρόνων και ιδιαίτερα το τι συνέβη πριν 13 χρόνια εμείς τονίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρόμοιες καταστάσεις. Είδαμε, πάθαμε και μάθαμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οι επιτυχίες να χρεωθούν σε 1-2 πρόσωπα και οι αποτυχίες στους υπόλοιπους. Όσοι έχουν κατά νου να πράξουν κάτι ανάλογο θα εκπλαγούν για την κατάληξη τους και δεν θέλουμε να επεκταθούμε με μοναδικό λόγο τον αγώνα της Πέμπτης».

Προσθέτοντας πως «το αποτέλεσμα της Πέμπτης, όποιο και να είναι αυτό, δεν θα αλλάξει τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει ήδη γιατί πλέον το δείγμα είναι αρκετό. Εξάλλου η Ευρώπη είναι και ο λόγος που μας κρατά στον αναπνευστήρα αλλιώς υπό άλλες περιστάσεις οι αλλαγές θα ήταν ήδη σε εξέλιξη. Εμείς δεν δίνουμε συμβόλαιο σε κανένα, εφόρου ζωής. Είτε αυτός είναι πρόεδρος, προπονητής ή ποδοσφαιριστής. Αυτά μπορεί να συνέβαιναν όταν ακόμα υπήρχε λίγο η «φανέλα». Τώρα πλέον με την εξέλιξη και την μοντερνοποιήση των πάντων και αφού κάποιοι ζητάνε από τον κόσμο να «ξεκολλήσει» από την ρομαντικότητα που έβλεπε την ομάδα του, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Σαν υπάλληλοι αυτής της ομάδας. Κανένας υπάλληλος που δεν κάνει σωστά την δουλειά του ή που αποτυγχάνει να την βελτιώσει δεν έχει συνέπειες. Ο λόγος που τοποθετούμαστε πριν τον «τελικό» στο Βελιγράδι είναι για να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται ότι δεν είναι κριτήριο ο αγώνας. Εξάλλου η μόνη ελπίδα της ομάδας να σηκώσει κεφάλι σε μια έδρα όπως της προσεχής Πέμπτης, είμαστε εμείς ο κόσμος της ομάδας»

Τέλος, τονίζουν ότι «το λέμε ξεκάθαρα, σταράτα και Ανορθωσιάτικα. Κάποιοι αγνοούν την απουσία μας αλλά ταυτόχρονα καυχιόνται για καυτές έδρες και απόρθητα φρούρια. Ξυπνάτε μάγκες, αυτά δεν τα κάνουν τα τετράγωνα γήπεδα και η απόσταση από τις εξέδρες. Αυτές οι έννοιες δημιουργήθηκαν όταν αυτά έσφυζαν από ζωή, πάθος, παλμό και πραγματικούς οπαδούς. Που τραγουδούσαν σε χιόνια και βροχές, όταν χάναμε ή όταν κερδίζαμε. Είναι ουτοπικό να κοροϊδεύετε τους υπόλοιπους και πολύ περισσότερο τους ίδιους σας τους εαυτούς. Πλέον οι δικαιολογίες έχουν στερέψει και δεν είναι αποδεκτές από κανένα Ανορθωσιάτη που βάζει την ομάδα του πάνω από οτιδήποτε άλλο. Θα επανέλθουμε στο σωστό χρόνο. Προς το παρόν πάμε να πάρουμε την πρόκριση».