Η θέση της ΑΛΣ Ομόνοια για τα επεισόδια στο Παραλίμνι-Φωτογραφίες από το γήπεδο

Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Παραλίμνι, από οπαδούς της, τοποθετήθηκε η ΑΛΣ Ομόνοια, η οποία επιρρίπτει ευθύνες σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτά, αλλά και στην Αστυνομία.

Σε ανάρτησή της, ΑΛΣ Ομόνοια αναφέρει πως «δεν μπορούμε να μην ξεκινήσουμε την ανακοίνωση μας με τις ευχαριστίες μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Π που δεν παρέλειψε στην επίσημη του ανακοίνωση για τα συμβάντα να τονίσει την σωστή στάση των παραγόντων μας και των φιλάθλων μας. Σε ένα τόπο που όλοι έμαθαν να τσουβαλιάζουν το να επιλέξουν, με έστω και με μια αναφορά τους, να πουν ένα καλό λόγο την ώρα που μας βομβαρδίζουν από παντού, για εμάς είναι σημαντικό».

Σημειώνει ότι «από εκεί και πέρα σαν Ομόνοια 29ης Μαϊου αλλά κυρίως σαν οπαδοί δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε τα όσο μεμονωμένα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα. Σαν ένα Σωματείο γέννημα των Οπαδών δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι τέτοιες ενέργειες στο γήπεδο, έστω και μεμονωμένες, ούτε στο ποδόσφαιρο προσφέρουν αλλά και σε καμιά περίπτωση ούτε στο Οπαδικό Κίνημα που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να παραμείνει ζωντανό στη Κύπρο».

Επσιημαίνει ακόμα ότι «εχουν τεράστιες ευθύνες όσοι λίγοι συμμετείχαν σε ότι έγινε, έχει όμως και τεράστιες ευθύνες η αστυνομία. Τι μας τραβολογάτε κάθε εβδομάδα στις αστυνομικές συσκέψεις όταν ενώ όλος ο κόσμος και των 2 ομάδων μαζί με τους οργανωμένους βρισκόταν στις κερκίδες δεν καταφέρατε να αποτρέψετε 20 άτομα να παν από την μια κερκίδα στην άλλη; Αν δεν ήταν μεμονωμένα επεισόδια και ήταν γενικευμένα τι θα κάνατε δηλαδή;»

Υποδεικνύουν εξάλλου ότι «δεν μπορεί ενώ οι ποδοσφαιριστές μας ήταν μπροστά στην κερκίδα μας τραγουδώντας με τον κόσμο μας να μην μπορείτε να ελέγξετε 20 άτομα και να αφήνετε να εξελιχτεί η κατάσταση και εμείς να τρέχουμε να κάνουμε την δουλειά σας. Δεν μπορούν οι παράγοντες των ομάδων να βρίσκονται παντού να αποτρέπουν τα πάντα, δεν είναι δυνατό την ώρα που κάποιοι πληρώνονται για να κάνουν αυτή την δουλειά».

Κλείνοντας, σημειώνουν πως «εμείς από το παιχνίδι κρατάμε την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οργανωμένοι και των 2 ομάδων στο γήπεδο. Την οπαδική ατμόσφαιρά με τα πανό και τα τύμπανα που τόσο πολύ λείπει από τα κυπριακά γήπεδα. Την εκδρομή και τον όμορφο αγώνα, παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε όσα σωστά πράττουμε, κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα λάθη και παλεύουμε για ένα άλλο ποδόσφαιρο μακριά από στημένα, υπόκοσμο, ξέπλυμα από εκατομμυριούχους και βία. Ένα άλλο ποδόσφαιρο είναι εφικτό ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί αναζητούνται για τα επεισόδια στο ΕΝΠ-ΑΛΣ Ομόνοια (pics)

 Ανήρτησε εικόνες η Ένωση

Aπό την πλευρά της η Ένωση, ανήρτησε φωτογραφίες απ’ όσα άφησαν πίσω τους τα επεισόδια, ζητώντας ανάληψη ευθυνών. 

 Στην ανάρτησή της, η ομάδα του Παραλιμνίου σημειώνει ότι «το γεγονός οτι δεν θρηνήσαμε θύματα στον χθεσινό αγώνα, να αποδεικνύεται τελικά σε ένα θαύμα! Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από την μανιώδη ρίψη αντικειμένων,  τα οποία κατευθυνόντουσαν βροχή προς τα αυτοκίνητα και τα κεφάλια όλων όσων βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στον χώρο της εισόδου των VIP!»

Επισημαίνει ακόμα ότι «κάποιοι χθες έχουν υποστεί  ζημιές των €500-€1000 ίσως και μεγαλύτερο ποσό, επειδή επέλεξαν να περάσουν το απόγευμα του Σαββάτου τους, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα... Κάποιοι άλλοι δε, στάθηκαν πολύ τυχεροί, αφού τα διάφορα αντικείμενα δεν προσγειώθηκαν κατευθείαν στο κεφάλι τους, αλλά μερικά εκατοστά δίπλα!!» 

Τονίζει ακόμα ότι «χθες κάποιοι μπαμπάδες έπρεπε να εξηγήσουν στα 5χρονα, 8χρονα, 10χρονα αγοράκια τους, ότι αυτά τα αίσχη που διαδραματίστηκαν μπροστά στα αθώα ματάκια τους, αποτελούν γεγονότα τα οποία έχουμε εξαλείψει από τα γήπεδα την τελευταία 10ετία! Εκπέμπουμε ξανά S.O.S σε όλους!!»

Αναφέρει ακόμα ότι «τα όσα είδαμε και ζήσαμε χθες στο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, αποτελούν σκηνοθεσία ποδοσφαιρικού αγώνα σοβαρών επεισοδίων προ 25ετίας από απολίτιστους τριτοκοσμικούς!! Έγιναν πολλές προσπάθειες για να εξαλείψουμε την βία και οτιδήποτε άλλο αμαυρώνει το ποδόσφαιρο μας!! Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό! Μεταφερθήκαμε μια 10ετία πίσω! Σώστε ότι σώζετε! Αναλάβετε τις ευθύνες σας και πάρτε έγκαιρα αποφάσεις πριν να είναι αργά!