Έστειλε επιστολή στην ΚΟΠ ο ΠΑΣΠ για αλλαγή της μέρας του αιώνιου ντέρμπι

Την αλλαγή της ημέρας που ορίστηκε ο αγώνας μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε στην ΚΟΠ, ο ΠΑΣΠ. 

«Μετά από επικοινωνία που είχαν με τον ΠΑ.Σ.Π., τα μέλη μας σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, ζήτησαν τη βοήθεια του Συνδέσμου κι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τον ορισμό του αναβληθέντα αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια στις 26 Δεκεμβρίου. Η θέση των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων είναι πως δεν επιθυμούν να αγωνιστούν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι ημερομηνίες μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου είναι οι ημερομηνίες που συμφωνήθηκαν και πρέπει να δίνονται για τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος. Η τοποθέτηση αγωνιστικής στις 26 Δεκεμβρίου, θα αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους διεθνείς, να αγωνιστούν για περισσότερο από μία σεζόν χωρίς καμία διακοπή, με αποτέλεσμα να διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο τραυματισμών και να μην ξεχνάμε και την πολύ σοβαρή επιβάρυνση της ψυχικής υγείας τους αφού αναγκάζονται να ακυρώσουν κάθε σχέδιο που είχαν για ξεκούραση και χρόνο με τους αγαπημένους τους στις διακοπές των εορτών.

Ο ΠΑ.Σ.Π. έχει σαν προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των ποδοσφαιριστών που όπως είπε και ο διεθνής Βέλγος τερματοφύλακας, Thibaut Courtois, είναι πάνω από όλα άνθρωποι και όχι ρομπότ.

Για τον πιο πάνω λόγο ενεργώντας κατόπιν οδηγιών των ποδοσφαιριστών τόσο της Ομόνοιας όσο και του ΑΠΟΕΛ, ο ΠΑ.Σ.Π. έχει στείλει στην ΚΟΠ σχετική επιστολή ώστε να βρεθεί εναλλακτική ημερομηνία για τον ορισμό του αιώνιου ντέρμπι».