Στηρίζουν Κέρκεζ και πυροβολούν την διαιτησία οι ΑΕΛίστες

Μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία στηρίζουν τον Ντούσαν Κέρκεζ και παράλληλα πυροβολούν τη διαιτησία, εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ. 

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν αρχικά ότι «όπως είχαμε υποσχεθεί το καλοκαίρι με το ξέσπασμα των πυρκαγιών, ο Σύνδεσμος θα είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή για την μάχη ενάντια στην λεηλασία της φύσης και δίπλα σε όσους αγωνίζονται για την σωτηρία του φυσικού μας πλούτου. Την Κυριακή 5/12 θα βρεθούμε στο χωριό Μελίνη για να βοηθήσουμε και εμείς με την σειρά μας την δενδροφύτευση που έχει προγραμματιστεί. Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και επίσης να προσέλθουν στον κέντρο του χωριού αυστηρώς στις 10:30 καθώς η Κυριακή προβλέπεται μεγάλη».

Σε σχέση με την ομάδα τους, αναφέρουν πως «έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και η ομάδα μας ομολογουμένως, δεν βρίσκεται εκεί που την περιμέναμε το καλοκαίρι. Καλώς η κακώς αυτά έχει το ποδόσφαιρο, είναι ένα αμφίρροπο άθλημα και τίποτα δεν μπορεί να πηγαίνει πάντα βάση πλάνου. Εμείς όπως είχαμε πει ξανά, δεν πρόκειται να στήσουμε κανέναν στον τοίχο καθώς όπως είδαμε στο παρελθόν αυτές οι πρακτικές το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χειροτερέψουν την κατάσταση, ο καθένας τώρα οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και όλοι μαζί να σηκώσουμε κεφάλι».

Σημειώνουν ακόμα πως «δεν διστάσαμε ποτέ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω απ’ το δάκτυλο μας τώρα. Μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της ομάδας φέρουμε και εμείς οι ίδιοι καθώς η αποχή μας στερεί από την ομάδα το πιο δυνατό της όπλο και όσο περνάει ο καιρός αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως αυτό θα συνέβαινε καθώς ο δρόμος που διαλέξαμε απαιτούσε τεράστιες θυσίες. Αν αξίζουν αυτές οι θυσίες η όχι αυτό θα το δείξει η ιστορία και δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αυτή την στιγμή ο οποιοσδήποτε».

Επίσης, επισημαίνουν ότι «δυστυχώς το θέμα της προσέλευσης έχει μεγεθύνει με τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος για την πρόληψη από τον κορωνοϊό, άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε».

Η εβδομάδα που πέρασε, συνεχίζουν «ήταν από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων και η Διοίκηση της ομάδας κλήθηκε να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Για μας το να παραμείνει ο Ντούσαν Κέρκεζ στο τιμόνι της ομάδας ήταν μια απόφαση ορθή η οποία μαρτυρεί από μόνη της πως κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Δείχνει επίσης πως οι βεβιασμένες κινήσεις του παρελθόντος αποτελούν πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εμπιστοσύνη και πίστη που επέδειξε η Διοίκηση προς την ομάδα ιδιαίτερα τις μέρες που πέρασαν θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή της κατάστασης που βρισκόμαστε σήμερα».

Σε ότι αφορά στη διαιτησία, αναφέρουν πως «από την άλλη δεν μας έφταναν τα δικά μας είδαμε για πολλοστή φορά φέτος, την αγωνιστική που μας πέρασε, μια προκλητική διαιτησία η οποία δείχνει πως κάποιοι έχουν βάλει ως στόχο να χτυπήσουν ύπουλα την Α.Ε.Λ. Σε αυτό το σημείο βάζουμε μια παρένθεση και ξηγιόμαστε στους διάφορους καλοθελητές πως προφανώς και δεν δικαιολογούμε την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μας επιρρίπτοντας όλο το βάρος στα φάλτσα σφυρίγματα. Κάθε βδομάδα όμως γίνονται πράματα και θαύματα εις βάρος της Α.Ε.Λ και εάν υπεύθυνοι δεν μπορούν να βάλουν μια ‘’τελεία’’ σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα θα τους βοηθήσουμε εμείς να την βάλουν».

Κλείνοντας επισημαίνουν ότι «εμείς την Κυριακή θα στηρίξουμε την ομάδα με τον τρόπο που μας το επιτρέπουν οι περιστάσεις. Φοράμε τα κίτρινα μας, βάζουμε τα κασκόλ μας και μαζευόμαστε απέναντι από τον Πισσαρίδη η ώρα 16:00 όπου στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία που θα περάσει από το Τσίρειο και θα καταλήξει στο κλειστό, εκεί που θα δούμε τον αγώνα της ομάδας μας. Την Κυριακή εμείς οι ίδιοι πάμε να δώσουμε το σύνθημα στην ομάδα για ανατροπή της κατάστασης, απαγορεύεται η μουρμούρα και η μισαλλοδοξία».