Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της 27χρονη Ολυμπιονίκης του τζούντο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφο και προπονητή της, έπεσε η Γαλλίδα αθλήτρια του τζούντο και μέλος της ομάδας τζούντο της Γαλλίας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έπεσε η Μαργκό Πινό.

Σε μια σοκαριστική ανάρτησή της στο Twitter, η 27χρονη τζουντόκα παρουσιάζει μια φωτογραφία με το πρόσωπό της να είναι πρησμένο αππο τα χτυπήματα, εξιστορεί όσα υπέστη από τον 38χρονο Αλέν Σμιτ και διαμαρτύρεται για την αθώωσή του, την Τρίτη, από το τοπικό γαλλικό δικαστήριο του Μπομπινί.

«Τη νύχτα του Σάββατο προς Κυριακή, δέχτηκα επίθεση στο σπίτι μου από τον σύντροφο και προπονητή μου. Με έβρισε, με γρονθοκόπησε, χτύπησε πολλές φορές το κεφάλι μου στο πάτωμα. Και τελικά, πήγε να με στραγγαλίσει» ανέφερε η Πινό.

Και συνέχισε: «Νόμιζα ότι πέθαινα. Έχω τραυματιστεί σε αρκετά σημεία, έχει σπάσει η μύτη μου και έχω πάρει δεαήμερη άδεια από τις δραστηριότητές μου. Σήμερα, η δικαιοσύνη αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο».

«Τι αξία έχει η συκοφαντική υπεράσπισή τους απέναντι στις πληγές μου και το αίμα που χύθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου; Τι χρειαζόταν; Ίσως να πεθάνω τελικά;» αναρωτιέται η 27χρονη τζουντόκα στην ανάρτησή της, καταλήγοντας: «Πιθανότατα το τζούντο ήταν αυτό που με έσωσε. Η σκέψη μου όμως είναι σε εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο 38χρονος Σμιτ αμφισβήτησε τις κατηγορίες της 27χρονης. «Δεν τη γρονθοκόπησα», είπε και έμεινε, τελικά, ελεύθερος λόγω «απουσίας αποδεικτικών στοιχείων». Η εισαγγελία του Μπομπινί, πάντως, άσκησε έφεση στην αθώωση του 38χρονου.

«Δεν έχω τα λόγια να εκφράσω όλα όσα σκέφτομαι ως γυναίκα, μπροστά σε όσα υπέστη η συμπαίκτριά μου Μαργκό Πινό. Είμαι ακόμα πιο συγκλονισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Τι χρειάζεται για επιβληθούν τιμωρίες, ο θάνατος;» ανέφερε η Γαλλίδα τζουντόκα και μέλος της γαλλικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Κλαρίς Αγκμπενιενού.