Ηχηρό μήνυμα από Αΐλτον-«Αν ο Πρόδρομος με θέλει, θα επικοινωνήσει μαζί μου...»

Την επιθυμία του να φορέσει ξανά τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, εξέφρασε ο πρώην άσος των γαλαζοκιτρίνων, Αΐλτον Αλμέιδα. 

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ανέφερε ότι «θέλω να επιστρέψω. Αν ο Πρόδρομος με θέλει, θα επικοινωνήσει μαζί μου για να κάνουμε συζητήσεις, όπως κάναμε τότε μετά την Αλ Χιλάλ».

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στην Έργκριτε Σουηδίας: «Ήθελα να έρθω πίσω γιατί ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη με στόχο να ανεβάσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Έγιναν διάφορα και δεν τα καταφέραμε. Φέτος ειδικά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έχασα στην αρχή της χρονιάς τον πατέρα μου. Έλειψα για δυο μήνες στην Βραζιλία και ύστερα χρειάστηκα χρόνο για να βρω τη φόρμα μου αλλά έκλεισα καλά τη χρονιά».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Έχω πολύ καλή σχέση με όλες τις ομάδες που έπαιξα και είναι μια πιθανότητα πάντα να επιστρέψω. Είμαι 37 ετών, αλλά βλέπω τον εαυτό μου σε πολύ καλή κατάσταση και δεν θεωρώ πως πρέπει να κλείσω την καριέρα μου ακόμη. Έχω δυνάμεις και μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο».

Ποιες οι πιθανότητες να σε δούμε στην Κύπρο: «Δεν είναι μυστικό πως η σχέση μου με τον ΑΠΟΕΛ είναι πολύ ιδιαίτερη. Για εμένα ήταν highlight της καριέρας μου και έφθασα στο πιο ψηλό επίπεδο της καριέρας μου, και ήταν ασφαλώς και το highlight στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αν ο ΑΠΟΕΛ θα ήθελε να επιστρέψω τότε είναι πολύ καλές οι πιθανότητες να επιστρέψω στην Κύπρο και ο ΑΠΟΕΛ, γιατί από την πλευρά μου θα το ήθελα».

Αν θα πήγαινε σε άλλη ομάδα στην Κύπρο: «Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να παίξω κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι και αν γίνει μια πρώτη επαφή με τον ΑΠΟΕΛ δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο. Θα είναι περίεργο να παίξω με τον ΑΠΟΕΛ».

Αν μέτρησε η ατμόσφαιρα του ΑΠΟΕΛ – Κοπεγχάγη για τη μετεγγραφή του: «Ναι ήταν ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να πω το ναι».

Αν έχει κάνει επαφή με τον ΑΠΟΕΛ έστω και ανεπίσημα: «Όχι δεν υπήρχε κάτι. Όταν έκανα την ανάρτηση ήρθαν πολλά μηνύματα απ’ την Κύπρο και από άτομα που είναι κοντά στον ΑΠΟΕΛ. Εγώ θα ήθελα να επιστρέψω».

Γινόταν μεγάλη συζήτηση τότε για τη διαφορά στις εμφανίσεις σου σε Κύπρο και Ευρώπη. Πού το αποδίδεις; «Δεν ήταν θέμα κινήτρου ή κάτι. Κάποτε είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο όταν παίζεις σε πιο υψηλό επίπεδο στην επιστροφή σου στις εγχώριες διοργανώσεις η συγκέντρωση να μην είναι στα ίδια επίπεδα. Ίσως και το rotation να ήταν πιο μικρό. Αλλά σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν ήταν θέμα κινήτρου».

Ποιο ήταν το καλύτερο σου παιχνίδι; «Υπάρχει ένα παιχνίδι που παίξαμε εντυπωσιακά. Ήταν το παιχνίδι με τη Βίσλα πριν μπούμε στους ομίλους. Δεν ήξερα καν αν θα έπαιζα σε εκείνο το παιχνίδι γιατί είχα κάτι προσωπικό στη Βραζιλία και ήμουν πολύ λυπημένος. Ο προπονητής μού μίλησε και μου είπε πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια και να επιλέξω εγώ αν θα παίξω. Βλέποντας αυτή τη στήριξη από όλους αποφάσισα να αγωνιστώ. Ήταν λες και κοίταξε ο Θεός κάτω και μου έδωσε δύναμη να παίξω. Στο τέλος υπήρχε ένα ξέσπασμα από όλους. Ήταν εντυπωσιακό. Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και η απόφαση μου να παίξω μέτρησε πολύ».

Αν μετανιώνει κάτι από την καριέρα του: «Πάντα ακολουθούσα την καρδιά μου και το συναίσθημα της στιγμής. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ. Είχα τους λόγους μου, η Ρωσία ήταν καλή ευκαιρία σε πιο ψηλό επίπεδο. Ήταν όμως δύσκολο και έγινε ανάμεικτα συναισθήματα».

Αν βρέθηκε ξανά κοντά στον ΑΠΟΕΛ: «Ναι, η φορά που έφθασα πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή ήταν η σεζόν όταν έφυγα απ’ την Αλ Χιλάλ, όμως τελικά δέχθηκα την πρόταση από την Αλ Τζαζίρα και επέλεξα να ζήσω και αυτή την εμπειρία».

Για τη σχέση του με τους συμπαίκτες του: «Ήταν ιδιαίτερη σχέση με όλους. Με τον Γκουστάβο, τον Μπουαβεντούρα, τον Μοράις, τον Πίντο, τον Μαρσίνιο. Είχαμε τρομερή χημεία απ’ την πρώτη στιγμή και αυτό μέτρησε πολύ. Δεν ήταν τύχη αυτό που πετύχαμε».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Μέχρι και σήμερα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Με πίστευε πολύ και με βοήθησε πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή μου έδωσε αυτοπεποίθηση και μου είπε πως απ’ την πρώτη φορά που με είδε να παίζω με ήθελε στην ομάδα. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου».

Για τη φάση με τις ντρίμπλες κόντρας τους παίχτες της Ρεάλ: «Ήταν είναι απίστευτο συναίσθημα. Από μικρός έκαναν ντρίμπλες και πάντα αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να ντριμπλάρω αμυντικούς του κορυφαίου επιπέδου. Το ήθελα και όταν είχα την ευκαιρία είτε ήταν ένας, είτε δυο, είτε τρεις ήθελα να δοκιμάσω. Ήταν απίστευτο συναίσθημα».

Δειτε Επισης

Δημιουργείται Ομάδα έργου και Καθοδηγητική Επιτροπή για λήψη αποφάσεων για Ακάμα
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»