Το ομιχλώδες σκηνικό για τους παρόντες στο ντέρμπι και ο κίνδυνος λόγω κορωνοϊού

Ομιχλώδες είναι το σκηνικό γύρω από τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο ντέρμπι αιωνίων, μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, το οποίο διακόπηκε την περασμένη Δευτέρα, λόγω χαμηλής ορατότητας και αναμένεται να οριστεί στις αρχές του 2022, αφού δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες στο τρέχον έτος.

Η Ομόνοια, μέχρι την ολοκλήρωση του 2021, δίνει παιχνίδια τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα η ΚΟΠ να αναζητά ημερομηνία εντός του 2022, για να παίξουν οι δύο ομάδες τα 74 λεπτά που απέμειναν.

Παρόλα αυτά, όταν ο αγώνας οριστεί, θα υπάρχουν σίγουρα δύο απουσίες ποδοσφαιριστών, ενώ αβέβαιος είναι και τρίτος. Οι δύο πρώτοι είναι οι Αμπντουλαχί Σέχου και Φράνσις Ουζόχο της Ομόνοιας, οι οποίοι θα αγωνίζονται με την Εθνική Νιγηρίας, στο Κόπα Άφρικα.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν βασικοί στον αγώνα και ως εκ τούτου, ο Χένινγκ Μπεργκ θα κληθεί να βρει τους αντικαταστάτες τους, από το φύλλο αγώνος που δηλώθηκε την ημέρα που ξεκίνησε το παιχνίδι.

Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι ο Νορβηγός θα έχει ήδη κάνει δύο αλλαγές και θα του απομένουν τρεις μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής που ενδέχεται να απουσιάσει, είναι ο Ίσσαμ Τσεμπάκε του ΑΠΟΕΛ, που κατάγεται από το Μαρόκο, το οποίο επίσης θα συμμετάσχει στην ίδια διοργάνωση. Το μοναδικό ερωτηματικό στην προκειμένη περίπτωση, είναι κατά πόσον θα συμπεριληφθεί στις κλήσεις του ομοσπονδιακού του προπονητή, αφού δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές και θα πρέπει να υπάρξουν αρκετές συγκυρίες για να τον καλέσει.

Απ’ εκεί και πέρα, οι ομάδες ευελπιστούν ότι δεν θα χάσουν ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών μέχρι τότε ή ακόμα και παίκτες που θα φύγουν μεταγραφή, αφού αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστούν ακόμα περισσότερες αλλαγές για την επανέναρξη του αγώνα.

Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά οι δύο ομάδες ενδεχομένως να κινδυνεύσουν να κατέβουν στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο εάν οι απουσίες ξεπεράσουν τις πέντε.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει το τι θα ισχύσει για τους οπαδούς που πήγαν στο γήπεδο, στον αγώνα της Δευτέρας και κατά πόσον θα μπορούν να στηρίξουν τις ομάδες τους, όταν θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος να έδωσε διαβεβαιώσεις στον κόσμο, όπως όλα εξαρτώνται από την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Εάν συνεχίσει η έξαρση κρουσμάτων, τότε δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα τα μέτρα να αυστηροποιηθούν.

Ως εκ τούτου κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όταν έρθει η ώρα του αγώνα.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά, η διακοπή του αγώνα προσέφερε στην Ομόνοια μια ανάσα, από το βαρυφορτωμένο της πρόγραμμα, ενώ από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ, θα μείνει για σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα, με ορατό το ενδεχόμενο να χαλάσει η καλή αγωνιστική εικόνα που έκτισε η ομάδα του τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: