«Ο διαιτητής βρήκε τη σολομώντειος λύση εκτός κανονισμών. Γιατί το έκανε;»

Στη φάση της αποβολής του Ρομπέρζ στο ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, που διεξήχθη στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, αναφέρθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης.  

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ανέφερε ότι «είχε δεύτερη κίτρινη κάρτα που ορθώς τη δέχθηκε που του στοίχησε μετά. Στη δεύτερη φάση που δέχθηκε κίτρινη, ήταν η φάση του αγώνα. Δεν ξέρω τι γίνεται με το VAR; Το μποϊκοτάρουμε, το σνομπάρουμε; Στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Στη δεύτερη του κίνηση βάζει τις τάπες πάνω στο πόδι του αντιπάλου. Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις λέει απευθείας κόκκινη κάρτα, ασχέτως αν βρήκε πρώτα μπάλα. Δεν έχει άλλοθι ότι έπαιξα μπάλα, όπου θέλω βάζω τα πόδια μου. Αν δεν ήταν το προστατευτικό στο πόδι του παίκτη, θα του έκανε ζημιά. ο διαιτητής δεν είδε τίποτα αλλά τον κάλεσε το VAR».

Προσθέτοντας ότι «ο κανονισμός το λέει σαφές. Τον καλεί σε τέτοιες περιπτώσεις για απευθείας κόκκινη κάρτα και ξεκαθαρίζει ότι δεν αφορά δεύτερες κίτρινες. Εδώ ο VARίστας τον κάλεσε, ο διαιτητής πήγε είδε τη φάση, και αντί να δείξει κόκκινη απευθείας, του έδειξε δεύτερη κίτρινη. Δύο αποφάσεις μπορούσε να πάρει σε τέτοιες περιπτώσεις, βάσει και του κανονισμού. Ή να δώσει κόκκινη ή να μην δείξει τίποτα. Ο διαιτητής βρήκε τη σολομώντειος λύση εκτός κανονισμών. Γιατί το έκανε; Για να ευχαριστήσει μήπως και τις δύο ομάδες; Η μία ότι φεύγει ο παίκτης και η άλλη ότι θα φάει μια ποινή πιο μικρή. Ήταν το μέγα σφάλμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: To σκληρό μαρκάρισμα του Ρομπέρζ που άφησε με δέκα τον Απόλλωνα