Πρόεδρος Μπελενένσες: Δεν έχω ξαναδεί παίκτες με τόσο αξιοπρεπή συμπεριφορά

Ο πρόεδρος της Μπελενένσες, Ρουί Πέντρο Σοάρες, μετά την οριστική διακοπή του αγώνα με την Μπενφίκα στάθηκε στην αξιοπρέπεια των ποδοσφαιριστών του.

«Η πρώτη δήλωση είναι για τους παίκτες μου. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο σαράντα οκτώ χρόνια και δεν έχω ξαναδεί παίκτες τόσο άξιους όσο αυτοί που αναγκάστηκαν να παίξουν.

Για αυτούς, ένα αίσθημα βαθιάς κατανόησης, έδειξαν σε όλους τι σημαίνει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν θα μιλήσω για κανονισμούς και ημερολόγια. Παίξαμε εδώ σήμερα, ήταν κρίμα, εκτός από τους παίκτες που εμφανίστηκαν. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αξιοπρέπεια στη ζωή μου».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Eίναι ντροπή για όλους μας το γεγονός ότι διεξήχθη αυτό το παιχνίδι εκτός από τους εννιά παίκτες μας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Νωρίς το απόγευμα ζητήσαμε από τη Λίγκα να αναβάλει το παιχνίδι. Μας μεταφέρθηκε πως είχαμε εννιά παίκτες. Η Λίγκα μάς είπε 'έχετε εννιά παίκτες'. Η άλλη εναλλακτική ήταν να μην εμφανιστούμε στο γήπεδο".

Αναφέρθηκε και σε μια συνομιλία που είχε με τον Ρούι Κόστα, πρόδρο της Μπενφίκα και τον προκάλεσε να τοποθετηθεί στο τι του είπε. Ο ισχυρός άνδρας της Μπελενένσες είπε ότι μίλησε με την Μπενφίκα στις 19.13 (ώρα Πορτογαλίας και ενώ το ματς θα άρχιζε στις 20.30) ζητώντας την αναβολή. Εάν δεν έπαιζε η ομάδα του θα έχανε από 2 έως 5 πόντους.