Οι αμαρτίες του σκοτεινού Ντιέγκο-Καταγγελίες για βιασμό, όπλα, χρέη και… μαφία

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η ίδια ημέρα έμεινε πλέον στην ιστορία ως η «επέτειος» του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η πληγωμένη εικόνα του οποίου δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα τις τελευταίες ημέρες.

Η 37χρονη Μάβις Άλβαρες, ανήλικη σύντροφος του Αργεντινού όταν έμενε στην Κούβα για να κάνει απεξάρτηση (;) από τα ναρκωτικά, υποστήριξε ότι την βίασε ενώ η μητέρα της ήταν στο διπλανό δωμάτιο, την μύησε στην κοκαΐνη γιατί δεν ήθελε να «φτιάχνεται» μόνος του και την υποχρέωσε να κάνει επέμβαση για να αυξήσει το μέγεθος του στήθους της, παρ’ ότι οι γονείς της δεν έδωσαν ποτέ την συγκατάθεσή τους.

Οι καταγγελίες της Κουβανής σπιλώνουν επιπλέον την εικόνα ενός ποδοσφαιρικού θεανθρώπου που ποτέ δεν υποστήριξε ότι ήταν άγιος, αν και ως επί το πλείστον φρόντιζε να κάνει ζημιά στον εαυτό του και όχι στους γύρω του.

Και, σε όσους τον έψεγαν γιατί ως είδωλο δεν αποτελούσε το ιδανικό παράδειγμα για τα παιδιά που τον θαύμαζαν, απαντούσε πάντα ότι «θέλω μόνο να με αφήσετε να ζήσω την ζωή μου. Ποτέ δεν θέλησα να είμαι παράδειγμα. Τα παραδείγματα, τα πραγματικά είδωλα στο σπίτι πρέπει να είναι ο μπαμπάς και η μαμά». Όχι, βεβαίως, ότι ο ίδιος ήταν είδωλο για τις κόρες του, Ντάλμα και Τζιανίνα…

«Με χτυπούσε όπως έναν άνδρα»

Ο Μαραντόνα, όπως υποστηρίζουν όσοι τον γνώριζαν, ήταν παθολογικά ζηλιάρης και είχε μια σχέση εξάρτησης με τις (πολλές) γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του. Το 2014 η τότε σύντροφός του, Ροσίο Ολίβα, κατήγγειλε ότι ο Ντιέγκο την κακοποιούσε συστηματικά.

«Με χτυπούσε όπως έναν άνδρα» υποστήριξε η γυναίκα. Λίγους μήνες αργότερα, μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε τον Μαραντόνα να της φωνάζει και να προσπαθεί να της αποσπάσει με βία το κινητό.

«Εγώ δεν είμαι από αυτούς που χτυπάνε, αλλά με αυτά που έκανε, η Ροσίο Ολίβα ήταν για να της… ξεριζώσεις το κεφάλι» ήταν η (διφορούμενη αν μη τι άλλο) αναφορά του Μαραντόνα για την συγκεκριμένη σχέση.

Τον Ιούλιο του 2017, η Ρωσίδα δημοσιογράφος Εκατερίνα Ναντόλσκαγια κατήγγειλε ότι ο Μαραντόνα της τράβηξε τα ρούχα και της πρόσφερε 500 ευρώ για να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, με την κοπέλα να φεύγει τρέχοντας και φωνάζοντας από το δωμάτιο. Ο Μαραντόνα ήταν καλεσμένος από την FIFA στην Αγία Πετρούπολη για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Το 2019, η αιώνια σύντροφός του, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, κατήγγειλε ψυχολογική βία από πλευράς του Ντιέγκο, ο οποίος δεν την άφηνε σε ησυχία, από την στιγμή που έμαθε ότι είχε δεσμό με τον Χόρχε Ταϊάνα. Σαν να λέμε δηλαδή, «ή μαζί μου ή με κανέναν»…

Ένα τσούρμο εξώγαμα

Τα αναγνωρισμένα, «επίσημα» παιδιά του Ντιέγκο είναι πέντε. Οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, γεννημένες το 1987 και το 1989, καρπός του γάμου του με την Κλαούντια Βιγιαφάνιε.

Ο Ντιέγκο τζούνιορ, γεννημένος το 1986, καρπός της παράνομης σχέσης του στη Νάπολη με την Κριστίνα Σινάγκρα, τον οποίο δεν αναγνώριζε αρχικά, αλλά εντέλει το έκανε και, μάλιστα, ανέπτυξαν μια καλή σχέση.

Η Χάνα, γεννημένη το 1996, κόρη της Βαλέρια Σαμπαλαΐν, μια γκαρσόνας με την οποία ο Μαραντόνα είχε μια σύντομη σχέση. Επίσης δεν θέλησε να υποβληθεί σε τεστ DNA για να αποδειχθεί η πατρότητα, η δικαιοσύνη τον υποχρέωσε και είχαν αναπτύξει καλή σχέση, με την Χάνα μάλιστα να διαχειρίζεται πλέον τα social media του πατέρα της.

Και, τέλος, ο Ντιέγκο Φερνάντο, γεννημένος το 2013, γιος της τότε συντρόφου του Βερόνικα Οχέδα, τον οποίο βεβαίως αναγνώρισε άμεσα και λάτρευε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του. 

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Εκκρεμούν τεστ DNA για δύο γυναίκες, τις Μαχαλί Χιλ και Εουχένια Λαπροβίτολα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι και αυτές κόρες του. Γι’ αυτόν τον σκοπό, μάλιστα, κρατήθηκαν δείγματα από το DNA του Ντιέγκο ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, μάνατζερ και στενό του φίλο, Ματίας Μόρλα, επρόκειτο να αναγνωρίσει και τρία παιδιά στην Κούβα!

Τρία παιδιά από δύο διαφορετικές μητέρες. Ο Χαβιελίτο, η Χοάνα και η Λου, οι ηλικίες των οποίων συμπίπτουν με την εποχή που ο Ντιέγκο έμενε στο νησί, καλεσμένος από τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο, για να καταπολεμήσει την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

Επίσης στην Κούβα, ένας άνδρας ονόματι Χάρολντ, υποστηρίζει ότι η βιολογική του μητέρα του είπε ότι είχε σχέση με τον ποδοσφαιριστή το 1995, όταν μάλιστα ήταν ανήλικη. Και, πιθανόν, να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις…

Όπλα, χρέη και… μαφία

Στην Ιταλία υπάρχει εντολή κατάσχεσης για χρέη του προς την Εφορία από την θητεία του στη Νάπολι. Το 1991 συνελήφθη για κατοχή και κατανάλωση ναρκωτικών.

Στην Αργεντινή, το 1994, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, επειδή επιτέθηκε με αεροβόλο όπλο στους δημοσιογράφους που… κατασκήνωναν έξω από το σπίτι του για μέρες, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2006, στη διάρκεια διακοπών στην Πολυνησία, έσπασε ένα ποτήρι στο κεφάλι μιας γυναίκας που είχε έντονη λογομαχία με την Τζιανίνα, με την γυναίκα να κάνει οκτώ ράμματα και να παίρνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να μην δώσει συνέχεια.

Τον ίδιο χρόνο, στούκαρε το αυτοκίνητό του σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, τραυματίζοντας ένα ζευγάρι. Έφυγε γρήγορα από το σημείο και αρνήθηκε ότι ήταν στο σημείο του ατυχήματος, παρ’ ότι ήταν προφανής η εμπλοκή του. Κλήθηκε να καταθέσει, αλλά τότε ήταν εκτός Αργεντινής και, όταν γύρισε, συνελήφθη και κατέθεσε, πληρώνοντας εντέλει μια σημαντική αποζημίωση.

Η πιο σκοτεινή ιστορία που αφορά τον Μαραντόνα, όμως, έχει και τα περισσότερα κενά. Η σχέση του με την μαφιόζικη οικογένεια Τζουλιάνο της Νάπολης, για την οποία ο Ντιεγκίτο υποστηρίζει ότι ποτέ δεν την χρησιμοποίησε προς όφελός του.

«Εγώ δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από την Καμόρα (σ.σ. ναπολιτάνικη μαφία). Μου παρείχαν την ασφάλεια ότι δεν θα συνέβαινε τίποτα στις κόρες μου» είχε πει σε συνέντευξή του στο ιταλικό δίκτυο «Canale 5» το 2017, επισημαίνοντας όμως ότι «το πρόβλημα είναι πως, από την στιγμή που εμπιστεύεσαι την Καμόρα, γίνεσαι ιδιοκτησία της».

Ο Μαραντόνα έδινε το παρών σε διάφορα πάρτι των αδελφών Ραφαέλε, Καρμίνε και Τσίρο Τζουλιάνο και αυτή η σχέση εξασφάλιζε στον ποδοσφαιριστή την κοκαΐνη από την οποία ήταν εξαρτημένος.

Και πάντα, πάντα, θα υπάρχει μια τεράστια σκιά για το χαμένο πρωτάθλημα της Νάπολι το 1988. Σύμφωνα με τον Πιέτρο Πουλιέζε, τότε υπάλληλο της ασφάλειας της ομάδας, «ο Μαραντόνα πούλησε το πρωτάθλημα του 1988 ύστερα από εντολή της Καμόρα, η οποία δεν ήθελε να πληρώσει τα χρήματα από τα παράνομα στοιχήματα που είχαν παιχθεί για να πάρει το πρωτάθλημα η Νάπολι».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία