«Όταν η διαιτησία δεν μας βολεύει, σηκώνουμε το λάβαρο της επανάστασης»

Στη διαιτησία του ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και την επίμαχη φάση του Χριστοδουλόπουλου στο 78' αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου. 

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας της Αμμοχώστου «υπάρχει φάση που ταλαιπωρεί τον κόσμο από το 1966. Δεν είναι πράγματα που συμφωνώ μόνο εγώ, όμως θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει προκύψει μία συζήτηση το τελευταίο διάστημα, επειδή η Ανόρθωση επιμένει στο δρόμο της στήριξης των Κύπριων διαιτητών. Με την ίδια λογική που ακούμε πως στις ομάδες πρέπει να υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές και προπονητές, με την ίδια λογική θέλουμε και Κύπριους διαιτητές. Φαίνεται πως κάποιους όποτε τους βόλευε και οι ίδιοι θεωρούσαν πως οι διαιτησίες ήταν ευνοϊκές, έλεγαν να φτιάξουμε ομάδες. Όταν βλέπουμε πως η διαιτησία δεν μας βολεύει, σηκώνουμε το λάβαρο της επανάστασης. Αυτό κάνει ζημιά, γιατί βλέπουμε διαιτητές να σφυρίζουν αλλοπρόσαλλα, να σφυρίζουν με άγχος, να βλέπουμε καθαρό χρόνο 20 λεπτά και γενικά να σκέφτονται την κάθε φάση πως θα την σφυρίξουν. Ακόμα και ο πρόεδρος χθες για την φάση του γκολ, είπε πως είναι μία φάση δύσκολη. Αφού όμως έγινε αυτή η φάση, ας γίνει η αφορμή για να δούμε αν παρέχουμε όλα τα κατάλληλα μέσα στο VAR, και να παρέχουμε ολοκληρωμένη την τεχνολογία με το goal line technology.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «βλέπουμε φάσεις για κόκκινες κάρτες να μην εξετάζονται. Αυτό όμως δεν σχολιάζεται τόσο έντονα, όσο άλλες φάσεις. Ίσως γιατί αν θα ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, να έχει αντίθετα αποτελέσματα σε αυτούς που φωνάζουν το τελευταίο διάστημα. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις, όμως όταν ακούμε τόσα πράγματα, τότε πρέπει να αμυνθούμε».