Πανό της Κρίσταλ Πάλας με αιματοβαμμένα λεφτά για την εξαγορά της Νιούκαστλ

Την περασμένη εβδομάδα η Νιούκαστλ έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της μετά την ενθαρρυντική αλλαγή σελίδας και τη μετατροπή στο πλουσιότερο κλαμπ του πλανήτη. Μπορεί να γνώρισε μία ακόμη ήττα στη φετινή σεζόν, αλλά το κλίμα ήταν άκρως θετικό στις εξέδρες μετά από χρόνια.

Όσο ενθουσιασμό κι αγάπη εισέπραξαν, όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες στο «St. James' Park», τόσες εκδηλώσεις εναντίωσης και κατακραυγής πρόκειται να δεχτούν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως συνέβη στο «Σέλχαρστ Παρκ» από τους φίλους της Κρίσταλ Πάλας, οι οποίοι σήκωσαν πανό με ιδιαίτερο νόημα κι αποδέκτες τόσο το PIF και τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν όσο τον CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς αλλά και τους ίδιους τους οπαδούς των Καρακαξών για την αποδοχή και τη στήριξη στο κονσόρτιουμ.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν παρουσιάζεται κρατώντας ένα σπαθί με αίματα στο χέρι, με τον CEO της διοργανώτριας αρχής να κάνει την κίνηση «Όλα καλά» μέσα σε μία «λίμνη» από αίμα, έχοντας στο άλλο χέρι κρυμμένη τη σημαία του pride. Ένα σκίτσο-«σπόντα» αφενός για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μπιν Σαλμάν ότι υποκίνησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι κι αφετέρου για την ελάχιστη δουλειά που έχει γίνει στην προώθηση των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας μέσω της PL.

Στη μέση του σκίτσου, ο κατάλογος των αδικημάτων που «αμαυρώνουν» την είσοδο των Σαουδαράβων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας «τίκαραν» όλα τα κουτάκια, κατηγορώντας τον Πρίγκηπα και το PIF για τρομοκρατία, αποκεφαλισμούς, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φόνους, λογοκρισία και εκδιώξεις!