Η απάντηση του Μπεργκ για το νέο του συμβόλαιο στην Ομόνοια

Για το παιχνίδι κόντρα στη Βασιλεία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Conference League μίλησε ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ.

Για το νέο του συμβόλαιο, ο Νορβηγός προπονητής ανέφερε ότι, «είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω πολύ καλά εδώ και είμαστε ευτυχισμένοι και εγώ και η οικογένειά μου. Είμαι πολυ΄ χαρούμενος που εξελίχθκαν τόσο καλά τα πράγματα».

Για το παιχνίδι: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οι πιθανότητες να περάσουμε είναι λιγότερες σε σχέση με πριν το παιχνίδι με την Καραμπάχ, όμως είναι καλό για μας που έχουμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με μια πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα που φτιάχνει μια νέα ομάδα με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Το μπάτζετ τους είναι 5-6 φορές πιο μεγάλο από το δικό μας, έχουν ποιότητα, όμως είμαστε εδώ για να βελτιωθούμε και για να δοκιμαστούμε».

Για το κατά πόσον η ομάδα κάνει μια νέα αρχή μετά τις επιστροφές των τραυματιών: «Ήταν ένα μεταβατικό καλοκαίρι. Έπρεπε να αντικαταστήσουμε κάποιους παίκτες και οι νέοι έπρεπε να προσπαρμοστούν και να είναι σε καλή κατάσταση. Με τους τραυματισμούς που είχαμε μας πήρε περισσότερο, όμως βλέπω θετικά το μέλλον. Έχουμε περισσότερους παίκτες, μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις με τους καλύτερους. Η εντεκάδα με τον Απόλλωνα ήταν διαφορετική και υπήρχε λόγος. Τώρα έχουμε καλύτερο ανταγωνισμό για θέσεις στην εντεκάδα. Οι παίκτες μας πλησιάζουν στο κορυφαίο επίπεδο για τους ίδιους».

Για τα δεδομένα με Φαμπιάνο και Ζαχαρίου: «Είχε ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε, έκανε πολύ καλό παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δείχνει την ποιότητα που έχει. Ο Φαμπιάνο έκανε κορυφαίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Δεν είναι 17 πια, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ο Ουζόχο είναι πολύ καλύτερα πλέον μετά τις προπονήσεις που έκανε, έπαιξε και με τη Νιγηρία και θα είναι πολύ καλό να πάρει χρόνο συμμετοχής».

Για το κατά πόσον θα γίνουν πολλές αλλαγές σε πρόσωπα ή σύστημα: «Δεν μπορώ να απαντήσω. Παίξαμε με διαφορετικό σύστημα, είμαστε ευέλικτοι. Θα δούμε πώς θα αρχίσουμε και πώς θα τελειώσουμε».

Για τα δεδομένα με τον Κούσουλο: «Δεν υπάρχουν νέα, προσπαθεί να επιστρέψει από τον τραυματισμό του στο γόνατο και χρειάζεται χρόνο. Δεν ξέρουμε ακόμα, ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος που αποτελεί προτεραιότητα και το πόσο επηρεάζει την ομάδα: «Δεν νομίζω ότι επηρεάζονται. Εμένα σαν παίκτης μου άρεσε να παίζω στην Ευρώπη. Η Ομόνοια δεν έπαιζε στην Ευρώπη πριν, σίγουρα θα το εκτιμήσουν που παίζουν με τη Βασιλεία και τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε πέρσι. Αυτοί που δεν θα παίξουν θα απογοητευτούν, αλλά πρέπει να επιλέξω την κατάλληλη ομάδα για το αυριανό και για το επόμενο παιχνίδι. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές, παίζουμε με περισσότερους από 11 παίκτες. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Αν δεν συμπεριφερθείς σωστά σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα μπορέσεις να μάθεις μέσα από αυτά. Ήμασταν απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα με την Καραμπάχ, αλλά αυτό που κάναμε στα πρώτα 60-70 λεπτά ήταν πολύ καλό. Δεν μπορώ να αφήσω το 1-4 να επηρεάσει την ανάλυσή μου για το παιχνίδι. Πάντα προσπαθούμε να δούμε τι κάναμε καλά και τι χρειάζεται να βελτιώσουμε. Είναι εκπληκτικό το πώς συνδέεται ο κόσμος με την ομάδα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος αναλύουμε τι κάναμε καλά και τι όχι».

Για το κατά πόσον υπάρχει βελτίωση στον τομέα της φυσικής κατάστασης: «Έχουμε περισσότερους και πιο έμπειρους παίκτες διαθέσιμους. Με τον Απόλλωνα ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά όχι το καλύτερό μας».

Για τον Μποτεάκ: «Κάνει πρόοδο. Δεν είμαστε σίγουροι πότε θα επιστρέψει ακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει πολύ».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Γιαν Λέτσιακς, που ανέφερε τα εξής:

Για το παιχνίδι: «Δεν είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα και ήρθαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς και ότι έχουμε καλή ομάδα».

Για τη νίκη επί του Απόλλωνα και πόσο βοήθησε: «Μας έφερε μεγάλη χαρά. Ξεχάσαμε για το ξεκίνημα της χρονιάς και θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι απίστευτο πόσος κόσμος ήρθε να μας στηρίξει. Ελπίζουμε να απολαύσουν το παιχνίδι».

Για τη σημαντικότητα του παιχνιδιού: «Κάθε βαθμός μετρά. Αν θέλουμε να περάσουμε πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Για να περάσουμε πρέπει να πάρουμε βαθμούς».