Καίει τον Μπενζεμά μαγνητοφωνημένη συνομιλία που ακούστηκε στο δικαστήριο

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έπαιξε μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Καρίμ Μπενζεμά με έναν εκ των συνεργών του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά, που αποδεικνύει ότι ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης… γνώριζε πολλά.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καρίμ Μπενζεμά, αφού ο πρόεδρος της έδρας έδωσε εντολή να παίξει μαγνητοφωνημένη συνομιλία της 6ης Οκτωβρίου του 2015, ανάμεσα στον Καρίμ Μπενζεμά και τον Καρίμ Ζενατί, ο οποίος κατηγορείται ότι βρίσκεται στο κύκλωμα εκβιαστών που απειλούσε τον Ματιέ Βαλμπουενά με ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου που είχε στην διάθεση του.

Ο διάλογος έγινε λίγο μετά την συνομιλία των δύο Γάλλων διεθνών στο Clairfonten, όπου ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούσε να τον πείσει να συναντήσει έναν δικό του άνθρωπο για να καθαρίσει.

- Ζενατί: «Λοιπόν, τι έγινε»;

- Μπενζεμά: «Τον είδα»

- Ζενατί: «Και;»

- Μπενζεμά: «Την αλήθεια; Δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Μου είπε ότι δεν τον νοιάζει. Έκανε που δεν εντυπωσιάστηκε. Του είπε ότι είδα το βίντεο. Του είπα την γνώμη μου ότι πιστεύω πως δεν υπάρχει αντίγραφο. Με ρώτησε αν πιστεύω ότι θέλουν λεφτά. Του είπα ότι δεν ξέρω τίποτα και ότι καλύτερα να δει τον φίλο μου που θα ήταν ο μεσάζοντας. Δεν είναι θέμα επικοινωνιακό, αλλά θέμα τιμής, οικογένειας. Κάνε ότι θες εγώ σε προειδοποίησα. Αν θέλεις να καταστραφεί το βίντεο πήγαινε στην Λιόν να μιλήσεις στον φίλο μου. Ήταν χλωμός, λευκός σαν το πανί. Βλέπεις έναν τύπο όταν είναι σε πανικό. Του είπα ότι και ο Σισέ είχε μία περιπέτεια σαν κι αυτή. Μου είπε ότι ο Σισέ πλήρωσε. Απάντησα Ε, λοιπόν βγήκε το βίντεο; Δεν βγήκε. Εγώ ήρθα σε σένα ο ρόλος μου τελειώνει εδώ. Τώρα αναλαμβάνει ο φίλος μου αν θέλεις»

Στην κατάθεση του, ο Ζενατί είπε ότι είναι παιδικός φίλος του Μπενζεμά από ηλικία 6 ετών και πως ουδέποτε εκβίασαν τον Βαλμπουενά, ζητώντας χρήματα για το βίντεο. Αποκάλυψε ότι από την εποχή που ο Γάλλος άσος πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στο προσωπικό του payroll κερδίζοντας μέχρι 3000 ευρώ μηνιαίως για να του παρέχει υπηρεσίες και πως γνώρισε για πρώτη φορά τον Ζουαουί, ο οποίος είχε στην κατοχή του βίντεο, όταν πλησίασε εκείνον και τον Μπενζεμά σε ένα ρεστοράν όπου δειπνούσαν μαζί, προτείνοντας να τους κάνει δώρο ένα πολυτελές σετ από σκεπάσματα και που θα είχαν τα αρχικά της κόρης του Μπενζεμά, χαραγμένα σε αυτά. 

Σε ερώτηση, αν μετά από αυτή την ηχογραφημένη συνομιλία εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήθελαν να βοηθήσουν τον Βαλμπουενά, η απάντηση ήταν μονολεκτική: «Ναι».