Tα «μωρά» του Άγιαξ διέλυσαν την Ντόρτμουντ

Ποια είναι η μοναδική ομάδα, πλην της Λίβερπουλ, που έχει 3 στα 3 στους ομίλους του Champions League; Μη βιαστείτε να απαντήσετε...

Κάποιοι πίστευαν ότι ο Άγιαξ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, όμως η πορεία του, άλλα λέει. Τρεις πειστικές νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η μόνη ομάδα με το απόλυτο νικών, απολογισμός τερμάτων 10-1 και σχεδόν σίγουρη θέση στους 16 της διοργάνωσης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έδειχνε πολύ λίγη απέναντι σε αυτόν τον Άγιαξ, που υποχρέωσε τον Χάαλαντ και την παρέα του σε απολύτως παθητικό ρόλο.

Από ένα πονηρό φάουλ του Τάντιτς, ο Ρόις έβαλα άτσαλα το κεφάλι του και με αυτογκόλ έκανε το 1-0 (11’), με τους Ολλανδούς να έχουν τρεις κλασικές ευκαιρίες από το πρώτο δεκάλεπτο. 

Το φεστιβάλ ποδοσφαίρου του Άγιαξ συνεχίστηκε με το φαλτσαριστό σουτ του Μπλιντ που έφερε το 2-0 (25’), ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι πρωταθλητές Ολλανδίας θα μπορούσαν με βάση τις ευκαιρίες να φτάσουν ακόμα και σε διπλάσιο σκορ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πάσβιρ με εκπληκτική επέμβαση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε κλασική ευκαιρία του Χάαλαντ και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι Βεστφαλοί δέχθηκαν άμεσα το 3-0 από τον Άντονι (57’), ο οποίος κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και επιβραβεύτηκε με το πρώτο του φετινό τέρμα στη διοργάνωση.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το 6ο φετινό τέρμα του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος με κεφαλιά ακριβείας έκανε το 4-0 (72’), σε μία ακόμα μαγική παράσταση από τα μωρά του Αίαντα που αφήνουν και πάλι άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Άγιαξ: Πάσβιρ, Μαζράουι (83’ Ρενς), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες, Μπέργκχαους (69’ Κλάασεν), Γκράβενμπερχ, Τάντιτς, Άντονι (76’ Νέρες), Αλέ (83’ Ντάραμι).

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Μενιέ (79’ Βολφ), Ακανζί, Χούμελς (79’ Πόνγκρατσιτς), Σουλτς (46’ Εμρέ Τσαν), Βιτσέλ, Μπέλινγκχαμ, Μπραντ (88' Κνάουφ), Ρόις, Μάλεν (53’ Αζάρ), Χάαλαντ.

Πηγή: sdna.gr