Υπέρ της UEFA η ισπανική Κυβέρνηση στη «μάχη» με την ESL

Στο πλευρό της UEFA στη μάχη με την European Super League η ισπανική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα "Iusport", την Τρίτη εστάλη επίσημη επιστολή στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας την UEFA στην ανοιχτή διαμάχη με τους συλλόγους που υπερασπίζονται το εγχείρημα της ESL.

Από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, μέχρι τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εναντιωθεί στην προοπτική δημιουργίας της ESL, την οποία ως πρότζεκτ στηρίζουν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, από τα αρχικά 12 ιδρυτικά μέλη.

Μέσω του Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεθ Ουρίμπες, πρώην υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ισπανική κυβέρνηση είχε ήδη σαφώς τοποθετηθεί στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής Super League, δηλώνοντας ότι «το ισπανικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο και θα μπορούσε να υποτιμηθεί σημαντικά».

Προς το παρόν, η διαδικασία στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι σε εξέλιξη, με πηγές να τονίζουν ότι βρίσκεται στην αρχή της επεξεργασίας του θέματος και δεν προβλέπεται να υπάρξει επίλυση πριν από το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: sdna.gr