ΒΙΝΤΕΟ: Το πέναλτι που έδειξε το VAR, η άμεση απάντηση και το επτάλεπτο της ανατροπής

Έστω και αν δεινοπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει τη νίκη, αφού επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Άχνας, σε αγώνα που διεξήχθη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Οκριασβίλι, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, επιχείρησαν να φθάσουν στην ισοφάριση και το κατάφεραν στο 80΄της αναμέτρησης, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάριου Ηλία. 

Συγκεκριμένα, στο 79' ο Κυριάκος Χριστοδούλου πήγε στο VAR να εξετάσει περίπτωση πέναλτι για την ομάδα της Άχνας και κατά πόσον ο Σάβιτς έκανε χέρι. 

Αφού εξέτασε τη φάση ο Κύπριος ρεφ, υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μάριο Ηλία να ευστοχεί και να κάνει το 1-1 για την ομάδα του δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. 

Η απάντηση ήρθε στο 87' με τον Ανδρέα Καρώ. Μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά στην περιοχή του Εθνικού, ο Κύπριος άσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάβιτς, Πολυκάρπου, Σαμπάλα, Σόουζα, Νταουσβίλι (48′ Λουντεμό), Ντανίλο (42′ Εφραίμ), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (78′ Σατσιάς).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Χριστοδούλου, Άδωνη, Περατικός, Χολ, Πηλέας, Φόλπρεχτ, Κ. Ηλία (72′ Ασούμπρε), Κουντόμπιακ, Ιωάννου (65′ Αμπντουλάγιεφ), Ζάκπα, Toλεμές (72′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Οκριασβίλι 45+2′, 87′ Καρώ / Μ. Ηλία (πέναλτι) 81′

Κίτρινες: Σαμπάλα, Σατσιάς / Περατικός, Η. Χαραλάμπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: