Ομολόγησε ενοχή ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση με τον Εμιλιάνο Σάλα

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, που ήταν αρχικά να κάνει την πτήση, παραδέχτηκε μέρος του κατηγορητηρίου, ομολογώντας ότι ήταν ο υπεύθυνος όταν το αεροπλάνο έλαβε πληρωμή για να πετάξει «χωρίς άδεια».

Ο εκ των βασικών υπόπτων της υπόθεσης που κόστισε τη ζωή του Αργεντινού άσου, Εμιλιάνο Σάλα, ο Ντέιβιντ Χέντερσον, παραδέχθηκε σήμερα (18/10) ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχτηκε να οργανώσει την πτήση που μετέφερε τον Σάλα παρότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες.

Ο 66χρονος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για αμέλεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αεροπλάνο και για απόπειρα μεταφοράς επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια. Στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα (18/10) στην Ουαλία δήλωσε ένοχος για τη δεύτερη κατηγορία.

Αυτό που αρνείται είναι ότι ο πιλότος που τελικά ανέλαβε την πτήση, Άντριου Ιμπότσον, δεν είχε άδεια γι΄αυτόν τον τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευση να πετάει τη νύχτα.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Κάρντιφ, με την οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα να είναι απούσα από την διαδικασία.

Το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ο 28χρονος Αργεντινός παίκτης και ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον συνετρίβη στο κανάλι της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου 2019. Ο επιθετικός της Ναντ πήγαινε στην Ουαλία έχοντας πάρει μεταγραφή για την Κάρντιφ. Το σώμα του παίκτη, βρέθηκε πάνω από δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα, σε βάθος 67 μέτρων. Το σώμα του πιλότου, δεν έχει βρεθεί.

Στην τελική έκθεσή του που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, το Βρετανικό Γραφείο Έρευνας Ατυχημάτων Αεροπορίας (AAIB) εκτίμησε ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού που εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, "πιθανώς" να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες για να μπορέσει να πετάξει στο θέαμα.

Πηγή: gazzetta.gr