Ζήσε το όνειρό σου Ντίνο…

Με τον τρόπο που πριν τρία χρόνια τον αποχαιρέτησε ο ΠΑΣ για την Αγγλία. Με τον τρόπο που εξελίσσεται η καριέρα του. Ακόμα και με τον τρόπο που κύλησε η χθεσινή βραδιά, ο Ντίνος Μαυροπάνος ζει το όνειρό του. Τις περισσότερες φορές, εξάλλου, τα όνειρα πονάνε.

Ακόμα κι αν σε τρομάζει…

Ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορείς να διαχειριστείς…

Ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν είναι όπως το φανταζόσουν…

Ακόμα κι αν πονάει…

Ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν το αντέχεις άλλο…

Ακόμα κι αν σε λυγίζει…

Ακόμα κι όταν μοιάζει με εφιάλτης.

Πόσοι νομίζεις το έχουν αντέξει, Ντίνο;

Πόσοι νομίζεις έχουν κυνηγήσει το όνειρό τους, όσο μεγάλο κι αν ήταν;

Πόσοι έμειναν να προσπαθούν, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές;

Πόσοι συνέχισαν στο δρόμο που πήραν και δε γύρισαν πίσω στο εύκολο και στο συνηθισμένο;

Πόσοι επέμειναν σε εκείνο ακόμα και όταν έμοιαζε παράλογο;

Πόσοι τόλμησαν να το κοιτάξουν στον καθρέφτη και να μην τρομάξουν;

Ιωάννινα, 2018. Ένα παλικάρι 20 ετών γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν έγινε ως πιτσιρίκι στον Απόλλωνα Αθηνών, δεν έγινε στις πρώτες σκάρτες συμμετοχές που πήρε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, δεν έγινε καν στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-18, όταν είχε προλάβει να παίξει 14 ματς και να σκοράρει σε τρία εξ αυτών.

«20 χρονών είναι, ας ψηθεί λίγο ακόμα».

«20 χρονών είναι, ας παίξει πρώτα και βλέπουμε».

«20 χρονών είναι, ας σταθεροποιήσει την απόδοσή του και το συζητάμε».

«20 χρονών είναι κι εντάξει, στον ΠΑΣ παίζει».

20 χρονών ήταν και φιλιά από το βροχερό Λονδίνο! Ο Αρσέν Βενγκέρ που βλέπει τους 20χρονους σχεδόν ως συνταξιούχους, τον πήρε κοντά του. Η Άρσεναλ δε το σκέφτηκε δεύτερη φορά και έδωσε στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα ποσό λίγο πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στην Αγγλία. Το χάσμα ανάμεσα σε μια μικρομεσαία ομάδα της Super League με εκείνο ενός συλλόγου τέτοιου βεληνεκούς στην Premier League, μοιάζει με την αθέατη, σκοτεινή άβυσσο που παραμονεύει κάτω από τον σχοινοβάτη. Αν χάσεις, την ισορροπία σου κινδυνεύεις να σε καταπιεί…

Η ισορροπία του Ντίνου Μαυροπάνου ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ. Από τον Ιανουάριο του 2018 ως τον Απρίλιο, ο Έλληνας στόπερ έπρεπε να περάσει από ταχύρρυθμα μαθήματα διδασκαλίας. Έπαιξε σε ακριβώς… μηδέν παιχνίδια, πριν κάτι ντεμπούτο. Και τι ντεμπούτο; Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «Θέατρο των Ονείρων». Τίποτα δεν είναι συμπτωματικό σε ένα όνειρο, έτσι δεν είναι; «Ο Μαυροπάνος, στις προπονήσεις, έχει δείξει την υψηλή ποιότητά του. Μπορεί να τη δείξει και στα μεγάλα παιχνίδια; Ποτέ δεν ξέρεις. Θεωρώ πως το έκανε. Εξέπληξε τους πάντες με την ποιότητά του σήμερα», σχολίαζε μετά το ματς ο προπονητής του και τα εγκωμιαστικά σχόλια έρχονταν από παντού. Από απλούς χρήστες του twitter μέχρι τις εφημερίδες και από τον Τιερί Ανρί μέχρι τον Ίαν Ράιτ.

«Είχα καιρό να δω μια τέτοια εμφάνιση από παίκτη της Άρσεναλ. Ένας 20χρονος να κάνει το ντεμπούτο του σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να είναι τόσο ήρεμος και συγκεντρωμένος. Με εντυπωσίασε. Πρέπει να τον ξεκινήσει ο Βενγκέρ, δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κόντρα στον Λουκάκου. Μπορεί να τον βάλει πάνω στον Ντιέγκο Κόστα, ναι μεν είναι ένας επιθετικός διαφορετικού τύπου, αλλά ο Μαυροπάνος δείχνει έτοιμος για τη μάχη».

Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Το κίνημα «βάλε τον Μαυροπάνο με την Ατλέτικο» απέτυχε να πείσει τον Βενγκέρ, αλλά έδωσε το στίγμα του. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος μέσα σε μερικές εβδομάδες είχε δει την αμοιβή του να εκτοξεύεται από τις 20 χιλιάδες ευρώ στις 540.000 έπρεπε να συνεχίσει να ισορροπεί. Από το ντεμπούτο στο «Ολντ Τράφορντ» στην αποβολή μέσα σε 15 λεπτά στο Emirates και παρά την κάλυψη που του παρείχε εκ νέου ο Βενγκέρ, κατάλαβε πόσο εύθραυστη είναι η θέση και η ψυχολογία του αμυντικού. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αντιλαμβανόταν πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι εν γένει η καριέρα του ποδοσφαιριστή.

«Στην αρχή είχα κάποιο τρακ. Είναι κάτι ιδιαίτερο και ασυνήθιστο να φεύγεις από την Ελλάδα και να πηγαίνεις στην Άρσεναλ. Αλλά χάρηκα πολύ που τα κατάφερα», θα έλεγε μερικά χρόνια αργότερα εξυμνώντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον οποίο πέρασαν αρκετό καιρό παρέα στο Λονδίνο. «Για μένα ήταν πολύ σημαντικό που ήρθε στην Άρσεναλ. Είχα έναν Έλληνα συμπαίκτη και με βοήθησε πολύ, μέσα και έξω από το γήπεδο. Μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές, με τη βοήθειά του διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι σήμερα. Επίσης έχω αντιγράψει κάποια πράγματα που είδα στις προπονήσεις».

Τα όσα αντέγραφε στις προπονήσεις, δε μπορούσε να δείξει στα παιχνίδια. Ο πρώτος τραυματισμός του ήρθε τον Οκτώβριο του 2018 και τον κράτησε εκτός για δύο μήνες. Και μπορεί να φαίνεται λίγο, όμως σε αυτό το επίπεδο και όταν προσπαθείς ακόμα να καθιερωθείς, δύο μήνες είναι μια αιωνιότητα. Τα ίδια και την επόμενη σεζόν. Ο προσαγωγός του συνέχισε να τον ταλαιπωρεί, η Άρσεναλ βρισκόταν και ακόμα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο που ψαχνόταν και ψάχνεται και η μόνη λύση ήταν ο δανεισμός. Ο Ντίνος έφευγε για την Γερμανία, ώστε να παίξει περισσότερο και παράλληλα να γυμναστεί περισσότερο, κάτι που ήταν περισσότερο προσωπική του απόφαση, παρά υπόδειξη.

Στη Νυρεμβέργη δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε, ωστόσο ήταν σημαντικό ότι έμαθε τα… γερμανικά. Τα έμαθε καλά, ώστε στην Στουτγάρδη να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, παρά το νέο πισωγύρισμα λόγω τραυματισμού. Ε, αυτό ήταν! Ο Ντίνος Μαυροπάνος έφτιαξε το προσωπικό του γυμναστήριο, ώστε να βεβαιωθεί ότι αυτό το πράγμα θα σταματούσε να συμβαίνει, άρχισε σιγά-σιγά να καθιερώνεται, ανανεώθηκε το καλοκαίρι ο δανεισμός του και φέτος είναι σταρ. Ο σταρ που ξέρει από καλές και κακές στιγμές. Ο σταρ που ξέρει ότι ένα όνειρο μπορεί να σου προσφέρει γαλήνη, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να σε κάνει να τρέμεις. Είναι, όμως, πάντα το δικό σου όνειρο…

Εκείνο που θα σε κάνει να δακρύσεις…

Εκείνο που θα σε κάνει να αισθανθείς περηφάνια…

Εκείνο για το οποίο θα κρατήσεις την ψυχραιμία σου…

Εκείνο για το οποίο θα χάσεις το μυαλό σου...

Εκείνο στο οποίο πάντα θα γυρίζεις… Γιατί δεν έχεις άλλο από το όνειρό σου να σε οδηγεί.

Όπως είπε πρόσφατα ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο «ο Ντίνος είναι ο μονομάχος μας, είναι τέρας φυσικής κατάστασης. Κι όταν κάνει λάθος καμιά φορά, πετάει διάφορες ελληνικές βρισιές...Μου αρέσει, είναι πολύ πεισματάρης»!

Αυτό κι αν εννοείται… Ότι το όνειρό του θα σε κάνει να βρίζεις, θα σε φέρει στα όριά σου, θα σου διαλύσει τα όρια και πάλι θα είσαι εκεί. Γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα το είχε θέσει με τον πιο σωστό τρόπο, όταν αποχαιρετούσε τον Μαυροπάνο.

Ζήσε το όνειρο σου Ντίνο…

και να το ζεις εντονότερα όταν σε πονάει!

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι