Μάχη... υπέρβασης για τη 2η θέση κόντρα στη Σουηδία για την Ελλάδα

Τις ελπίδες της ζωντανές για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θέλει να κρατήσει η Εθνική ομάδα της Ελλάδας.  Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φύγει απόψε (12/10, 21:45, OPEN TV - COSMOTE SPORT 1HD) από τη Στοκχόλμη με το «διπλό». Σε αντίθετη περίπτωση η Σουηδία θα «κλειδώσει» την 2η θέση και θα πάει για... μάχη πρωτιάς στον 2ο όμιλο με την Ισπανία.

Η κρισιμότητα του αγώνα για τους Σκανδιναβούς οδήγησε τον κόσμο να εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια στο «Friends Arena» δύο μέρες πριν από το ματς, καθώς γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί κάτι που φάνηκε και στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο ΟΑΚΑ, οπού  η ομάδα του Φαν Σχιπ επικράτησε με 2-1.

Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δείξει την ανάλογη εικόνα και  στα παιχνίδια με Γεωργία στο ΟΑΚΑ και με Κόσοβο στην Πρίστινα, ίσως το αποψινό παιχνίδι να μην ήταν... τελικός. Όμως με το αν δεν έρχονται οι προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και η Ελλάδα για να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης θα πρέπει αρχικά να καταφέρει να ισοβαθμήσει με τους Σουηδούς και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη.

Τα προβλήματα είναι για άλλη μία φορά πολλά για τον Τζον φαν Σχιπ: Στην Κοπεγχάγη ο Ζέκα λόγω χιαστού, νοκ-άουτ με θλάση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, εκτός και ο Γιώργος Τζαβέλλας λόγω καρτών.

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (11/10), ο Ολλανδός τεχνικός άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να αλλάξει το 3-4-1-2 σε 4-3-3, όμως στην τελευταία προπόνηση επί σουηδικού εδάφους δεν άνοιξε... τα χαρτιά του.

Το ίδιο έπραξε και στη συνέντευξη Τύπου, όσο κι αν πιέστηκε απ’ τους Σουηδούς ρεπόρτερ σε αντίθεση με τον Γιάνε Άντερσον, ο οποίος έδωσε... φόρα παρτίδα τη δική του ενδεκάδα.

Οι Σουηδοί θα παίξουν με κλασικό 4-4-2 και τους Όλσεν, Κραφτ, Λιντέλεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ και Κουάιζον στο βασικό σχήμα.

Ο προπονητής της Ελλάδας, ωστόσο, δύσκολα θα αφήσει τελικά στην άκρη το 3-4-1-2 που ήταν άκρως αποτελεσματικό σ’ όλα τα ματς «πίεσης», με τον Σταφυλίδη να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα στη θέση του αριστερού στόπερ, δίπλα στους Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο.

Από εκεί και πέρα, ο Βλαχοδήμος θα είναι ξανά ο βασικός γκολκίπερ, στα δυο άκρα θα βρεθούν οι Τσιμίκας και Ανδρούτσος, με τους Μπουχαλάκη και Σιώπη στον άξονα, τον  Μπακασέτα λίγο πιο μπροστά και τους Μασούρα - Δουβίκα ή Παυλίδη στην επίθεση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, με βοηθούς τους Κρίστιαν Γκίτελμαν, Έντουαρντ Μπέιτινγκερ και 4ο τον Κρίστιαν Μπανστούμπνερ. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ και AVAR ο συμπατριώτης του Γκίντερ Περλ.