Θέλει νίκη αλλά προκρίνεται ακόμη και με ήττα από τη Σουηδία η Ελλάδα

Η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ με την αυριανή της αναμέτρηση με την Σουηδία να είναι καθοριστική για το τι θα συμβεί; Φυσικά και ο πρώτος στόχος της Εθνικής μας και αυτό που θα αναζητήσει αύριο στη Στοκχόλμη είναι η νίκη αλλά, ακόμη και με ήττα υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να φέρει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση του ομίλου, και στα πλέι-οφ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Εάν αύριο κατακτήσει τη νίκη τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την δεύτερη θέση. Στην περίπτωση αυτή θα φτάσει τους 12 βαθμούς, και θα ισοβαθμήσει με την Σουηδία με την Ισπανία να είναι πρώτη έχοντας έναν βαθμό περισσότερο.

Εάν ηττηθεί η Ελλάδα θα δει τη Σουηδία να ανεβαίνει στην πρώτη θέση έχοντας 15 βαθμούς, με την Εθνική μας να μένει στους 9 και την Ισπανία στους 13. Στην περίπτωση αυτή, αποκτά μεγάλη σημασία το ματς της 9ης αγωνιστικής εκεί που η Ελλάδα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τους Ισπανούς. Όσο και να φαντάζει δύσκολο, θα το αναφέρουμε... Στο ματς αυτό εάν η Εθνική μας νικήσει τότε θα μειώσει στον έναν βαθμό τη διαφορά με τους Ισπανούς και θα έχει την τελευταία αγωνιστική την αναμέτρηση με το Κόσοβο εντός έδρας, την στιγμή που η Ισπανία θα κοντράρεται με την Σουηδία. Στα παιχνίδια αυτά, ο συνδυασμός που μας... βολεύει θα είναι νίκη δική μας και ισοπαλία στην Ισπανία για να προσπεράσουμε τους Ισπανούς στην βαθμολογία και να περάσουμε στη δεύτερη θέση.

Το πιο δύσκολο σενάριο θέλει την Εθνική μας να βγαίνει πρώτη... Πώς; Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάρουμε νίκες και στα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν, με αρχή το αυριανό. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειάζεται απλώς μια ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Ισπανία και Σουηδία. Τότε η Εθνική μας θα έχει 18 βαθμούς και θα έχει τους περισσότερους από όλους, κατακτώντας την πρόκριση.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ισπανία 13 (13-5)

Σουηδία 12 (10-3)

Ελλάδα 9 (7-4)

Κόσοβο 4 (3-12)

Γεωργία 1 (2-11)

 

 

Οι επόμενες αγωνιστικές

8η αγωνιστική – Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Κόσοβο – Γεωργία

Σουηδία – Ελλάδα

9η αγωνιστική – Πέμπτη 11 Νοεμβρίου

Γεωργία – Σουηδία

Ελλάδα – Ισπανία

10η αγωνιστική – Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Ελλάδα – Κόσοβο

Ισπανία – Σουηδία.