Tο «σκυλί» που έψαχνε ο ΑΠΟΕΛ είναι εδώ και... δαγκώνει (pics)

Αυτή τη νίκη την είχε τόσο πολύ ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ, όπως και ήρθε. Στο ποδόσφαιρο, αναμφίβολα, ο κάθε οπαδός θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει και ταυτόχρονα να αρέσει, ωστόσο στην τελική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Πρώτη νίκη για τον σύλλογο της Λευκωσίας, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σκληρό καρύδι όπως η ΠΑΕΕΚ και κατάφερε μετά από ένα δραματικό φινάλε να πάρει το ζητούμενο. 

Είναι ολοφάνερο, εδώ και εβδομάδες, πως ο ΑΠΟΕΛ θέλει αρκετή δουλειά. Σαφώς, δεν μπορεί η ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη, να μεταμορφωθεί, ωστόσο το μεγαλύτερο θετικό από τη χθεσινή αναμέτρηση είναι το ότι ήρθε το τρίποντο και θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα. 

Αναμφισβήτητα ο τίτλος του MVP ανήκει στον Λούκας Σόουζα, ο οποίος από το πρώτο λεπτό που φόρεσε ξανά τη γαλαζοκίτρινη έψαχνε το γκολ, πάλευε και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. 

Πριν από μια εβδομάδα, από τα πόδια του Βραζιλιάνου ο ΑΠΟΕΛ έμεινε πίσω στο σκορ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ένα αυτογκόλ μάλιστα που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα στο Τσίρειο. 

Το πείσμα του να φθάσει στο γκολ και να βοηθήσει την ομάδα του φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την ΠΑΕΕΚ και στο τέλος λύτρωσε τους γαλαζοκίτρινους και δικαιώθηκε και ο ίδιος.

Έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος μετά την αλλαγή του Μάγκλιτσα μετέφερε τον 31χρονο άσο σε ρόλο επιθετικού και ξάφνιασε αρκετούς. 

«Ο Σόουζα πήγε ως δεύτερος φορ, ξέραμε ότι ο αντίπαλος γέμισε το κουτί και θέλαμε κάποιο που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, ξέραμε ότι αυτή η απόφαση είχε μεγάλο ρίσκο αλλά αυτό ένιωθα και αυτό έκανα. Ο Σόουζα νιώθαμε ότι μπορούσε να μας δώσει αυτό που χρειαζόμασταν, κάτι που έγινε», ήταν το λόγια του Αυγουστή στην ερώτηση γιατί προχώρησε σε αυτή τη κίνηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο λόγος που Αυγουστή έβαλε τον Σόουζα στην επίθεση και απόσυρε τον Μάγκλιτσα

Λόγια, τα οποία αποδεικνύουν το πάθος του τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που κυνηγά το γκολ, συχνά, στην αντίπαλη περιοχή. Ο Βραζιλιάνος έχει το γκολ και αυτό είναι κάτι που το απέδειξε και στην πρώτη του θητεία στο ΑΠΟΕΛ.

Παράλληλα, το γεγονός πως ο Σόουζα ανταποκρίθηκε πλήρως, σε ένα... νέο ρόλο, αυτόν του επιθετικού, μας αποδεικνύει πως αυτός ο ποδοσφαιριστής, μπορεί και είναι ικανός να βάλει και γάντια και να αγωνιστεί ακόμη και τερματοφύλακας.  

Με την έλευση του γκολ του, ο ίδιος ξέσπασε. Πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο, από τον οποίο από πήγαζε το πάθος. Αμέσως, έτρεξε μπροστά στην Δυτική, έδειχνε και φιλούσε το σήμα του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα πριν γονατίσει μπροστά στην κερκίδα το δάγκωσε.

Ο έμπειρος μέσος είναι αυτό που ονομάζουμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου «σκυλί», το οποίο σίγουρα μπορεί να δώσει στον φετινό ΑΠΟΕΛ πολλά πράγματα που του έλειψαν τόσο την περσινή σεζόν, όσο και τα τελευταία χρόνια.

Σε μια... κακή μέρα του ΑΠΟΕΛ ο Σόουζα πήρε την ομάδα πάνω του και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη. Το πάθος, τα τρεξίματα αλλά και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου, τον καθιστούν ως το πραγματικό αρχηγό που ταιριάζει στον σύλλογος της Λευκωσίας, ένα αρχηγό τον οποίο, χρόνια τώρα, έχει πολύ ανάγκη.

«Αγαπώ αυτή την ομάδα. Είμαι συγκινημένος, γιατί νιώθω την αγάπη του κόσμου. Πριν να έρθω μου έστελναν και μου έλεγαν να έρθω. Νιώθω πολύ όμορφα, που μπορώ να ανταποδώσω κάτι στους φιλάθλους», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο Λούκας Σόουζα, με το πέρας της αναμέτρησης και το χρυσό του γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: