To μήνυμα της Θύρας 9 για την διαμαρτυρία και το... ευχαριστώ σε Αστυνομία για Αίαντα

Δυναμική ήταν η παρουσία της Θύρας 9 έξω από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την κάρτα οπαδού, την ώρα που στο γειτονικό Μακάρειο η Ομόνοια 29ης Μαΐου αντιμετώπιζε την Πάφος Fc για το θεσμό του Κυπέλλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνετες προκρίσεις για ΑΕΚ και Απόλλωνα-Δυσκόλεψε την Πάφο η Ομόνοια 29ης Μαΐου

Σε ανακοίνωσή της, η θύρα 9 αναφέρει πως «ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας της ΘΥΡΑ 9 έξω από τα γραφεία του ΚΟΑ, ενάντια στην κάρτα φιλάθλου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή αν αναλογιστούμε ότι η κινητοποίηση έγινε την ίδια ώρα που η ομάδα μας αγωνιζόταν κυριολεκτικά σε ένα άδειο γήπεδο στον ιστορικό της αγώνα κυπέλλου, καθώς αγωνιζόταν για πρώτη φορά ενάντια σε ομάδα πρώτης κατηγορίας». 

Σημειώνει επίσης ότι «η εικόνα του άδειου γηπέδου, παράλληλα με την εικόνα του δρόμου γεμάτου από διαδηλωτές, έχει ακόμα μια ιστορική διάσταση, γιατί είμαστε το μόνο σωματείο και σύνολο οργανωμένων οπαδών παγκύπρια, που σύσσωμοι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στον αποτυχημένο αυτό θεσμό που έχει μετατρέψει τα γήπεδα σε βουβό και έρημο κινηματογράφο». 

Αυτές οι εικόνες, συνεχίζουν οι οργανωμένοι της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, «ας μείνουν καλά αποτυπωμένες στο μυαλό και την μνήμη όλων για να θυμίζουν τις καταστροφικές συνέπειες της περιβόητης κάρτας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα, αφού η κάρτα έχει καταστήσει αδύνατη ακόμα και την παρουσία σωματείων στα κλειστά γήπεδα». 

Επισημαίνουν ακόμα πως, «είναι πλέον πασιφανές ότι αυτό το αποτυχημένο πείραμα αποδεδειγμένα δεν είχε στόχο την πάταξη δήθεν της βίας, μα την απομάκρυνση των οργανωμένων οπαδών και των λαϊκών μαζών από τα γήπεδα, αλλά και για να γεμίσουν οι τσέπες των αρπακτικών των οικονομικών λόμπι, μεσάζοντες, προμηθευτές και μιζαδόροι πολιτικοί και παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία». 

Αναφέρουν μάλιστα ότι «πλησιάζει όμως ο καιρός που θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος ότι σάπιο έχουν δημιουργήσει, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανατροπή της κάρτας θα σημάνει και το τέλος του κάθε επιτήδειου μεγαλοκαρχαρία που έχει συνδέσει το όνομα του με αυτό το φιάσκο». 

«Η σημερινή μας παρουσία ας αποτελέσει εφαλτήριο ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης του οπαδικού και λαϊκού κινήματος ενάντια σε ότι κουρελιάζει τα όνειρα μας, για να αποτελέσουν παρελθόν τρομονόμοι και κάρτες φιλάθλου, να ηττηθεί στον δρόμο ο αυταρχισμός και η καταστολή», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Παράλληλα, λένε πως, «ευχαριστούμε την αστυνομία που έδωσε εντυπωσιακό παρόν με όλες τις ειδικές της δυνάμεις, παρέα με τον περιβόητο Αίαντα, στην κινητοποίηση μας. Την επόμενη φορά ας κατεβάσουν και τον στρατό με τα άρματα μάχης για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες που δεν κάθονται ήσυχα στον καναπέ τους και επιμένουν να διαδηλώνουν». 

Στο υστερόγραφό τους έγραψαν «είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της πρώτης κατηγορίας με εκατομμύρια προϋπολογισμό, δεν λύγισε παρά μόνο στο 90 από καθαρή ατυχία, αναγκάζοντας στο τέλος τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να πέφτουν κάτω για καθυστερήσεις. Μπράβο στα παλικάρια μας, το μέλλον μας ανήκει!  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΥΡΑ 9 – ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ».