LIVE: Άνοιξε το σκορ ο ΑΠΟΕΛ με εκτέλεση φάουλ του Σαμπάλα

Με δύσκολη αποστολή αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αναμετράται με τη Νέα Σαλαμίνα, στο στάδιο ΓΣΠ.

Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε επίσημο αγώνα τη νέα χρονιά και να περάσουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου, απέναντι σε μια ομάδα που ταξίδεψε στο ΓΣΠ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας είναι μονός και αν δεν υπάρξει νικητής στα 90 λεπτά, θα κριθεί στην παράταση και τα πέναλτι.

Το προφίλ του αγώνα:

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με στόχο να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων. 

Η τακτική της Σαλαμίνας έδειξε να της βγαίνει στα πρώτα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με καλύτερη ένα δοκάρι στο 17ο λεπτό. 

Ο Πικής γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Σάβιτς έβαλε την προβολή, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και να φύγει έξω.

Στο 30' ο Σαμπάλα άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει, χωρίς να φτιάχνει μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ως εκ τούτου, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τους γαλαζοκίτρινους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.
 
Στην επανάληψη η Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 48', με τον Πική.

Ο Στέλιος Δημητρίου πήρε την μπαλιά από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και γύρισε την μπάλα στον Πική, ο οποίος ήταν μόνος του, ωστόσο την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο νεαρός Πολυκάρπου και απομάκρυνε την μπάλα.

Οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Καρώ, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Πολυκάρπου, Σόουζα, Λουντέμο, Ντανίλο, Θεοδώρου, Νατέλ, Μάγκλιτσα.

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου, Δημητρίου, Γκολομπάρτ, Παύλου, Πικής, Ντανίλο, Κουμουρής, Μαργκάσα, Ντιακιτέ, Μιγκελίτο