Ψάχνουν αντίδοτο στις… ευρωπαϊκές παρενέργειες Ομόνοια και Ανόρθωση

Η ηρεμία μετά τις νίκες απέναντι σε Δόξα και Εθνικό Άχνας επανήλθε στα στρατόπεδα Ομόνοιας και Ανόρθωσης, οι οποίες δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, αφού ηττήθηκαν στις πρεμιέρες τους.

Χένινγκ Μπεργκ και Τιμούρ Κετσπάγια είδαν τις ομάδες τους να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, ωστόσο στο τέλος πήραν την ουσία που είναι οι τρεις βαθμοί. Στην τελική, μετά από κάποιες εβδομάδες άπαντες θα θυμούνται ότι κέρδισαν και όχι πως το πέτυχαν.

Παρόλ' αυτά, οι εμφανίσεις τους προβληματίζουν τους προπονητές τους, οι οποίοι εκτιμούν ότι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκαλεί… παρενέργειες στους ποδοσφαιριστές, που δείχνουν κουρασμένοι από τους συνεχόμενους αγώνες και δεν μπορούν να αποδώσουν στις ίδιες υψηλές εντάσεις.

Εξάλλου, κάτι παρόμοιο συνέβη και πέρυσι στην Ομόνοια, η οποία σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος περί τον Νοέμβριο δεν μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα στο γήπεδο, ωστόσο στη συνέχεια, με το τέλος των υποχρεώσεών της στην Ευρώπη, επανήλθε και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο.

Φέτος, τα προβλήματα παρουσιάστηκαν νωρίς νωρίς, τόσο στους πράσινους όσο και στους κυανόλευκους με τους δύο προπονητές να ψάχνουν το… αντίδοτο, ώστε οι ομάδες τους να βρουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Σε ότι αφορά στην Ομόνοια, οι πολλοί τραυματισμοί που παρουσιάστηκαν στην αρχή της χρονιάς, έχουν το δικό τους μερίδιο στην χαμηλή απόδοση που παρουσιάζει η ομάδα, ενώ ενδεχομένως κάποια πρόσωπα που αποχώρησαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, να στοίχισαν στο τριφύλλι. Αυτό ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, όταν θα προχωρήσει το πρωτάθλημα και θα πάρουν οι παίκτες ακόμα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.

Από την άλλη, η Ανόρθωση έχει μεν τις δικές της απουσίες λόγω τραυματισμών, ωστόσο κάποιοι παίκτες που έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και βοήθησαν την Ανόρθωση να μπει στους ομίλους, πλέον διανύουν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Πάντως και οι δύο προπονητές μετά τις νίκες της περασμένης Δευτέρας, κράτησαν την ουσία που ήταν οι τρεις βαθμοί, όπως είπαν στις δηλώσεις τους και προχωρούν, παρά την ανησυχία που επικρατεί στους οπαδούς τους, για την εικόνα που βγάζουν οι ομάδες τους στο γήπεδο.

Εξάλλου, χρόνος για μεμψιμοιρία δεν υπάρχει, αφού η μεν Ανόρθωση θα ταξιδέψει το ερχόμενο Σάββατο στο Τσίρειο για να κοντραριστεί με τον ανανεωμένο Άρη, ο οποίος έχει υψηλούς στόχους στη νέα χρονιά, ενώ η δε Ομόνοια θα υποδεχθεί την πανίσχυρη Πάφο στο ΓΣΠ, ελπίζοντας ότι θα πάρει άλλο ένα τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες θα έχουν απουσίες, αφού για την Ανόρθωση εκτός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Αμπαρτζουμιάν και Χριστοφή, ενώ αμφίβολοι είναι οι Λάφερτι και Ρισβάνης.

Από την άλλη, στην Ομόνοια θα είναι εκτός ο Ζόρντι Γκόμεθ που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τη Δόξα, όπως επίσης και οι Κούσουλος και Μποτεάκ, που προσπαθούν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Για τις δύο ομάδες ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα, με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Η Ανόρθωση θα ταξιδέψει για το Βέλγιο, όπου θα αναμετρηθεί με την Γάνδη στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ομόνοια θα αγωνιστεί την ίδια μέρα απέναντι στην Καραμπάκ στο ΓΣΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: