Βίντεο ντοκουμέντο από τον σοβαρό τραυματισμό του εξάχρονου σε αγώνα καρτ

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πως το αγωνιστικό αυτοκίνητο καρτ χτυπά στις μπαριέρες και προκαλεί τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου παιδιού στην Πάτρα. Το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει η ΕΡΤ δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή που το αγωνιστικό αυτοκίνητο χάνει την πορεία του, βγαίνει εκτός πίστας και εκτοξεύεται στη μεριά που παρακολουθεί το 6χρονο παιδί τον αγώνα καρτ. Τα όσα ακολουθούν του τραυματισμού του παιδιού είναι συγκλονιστικά, καθώς ο μικρός καταπλακώθηκε από το αγωνιστικό όχημα.

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού μίλησε στην τοπική ιστοσελιδα thebest.gr για το πώς συνέβη το ατύχημα και τη μάχη που δίνει το παιδί του. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ (προστατευτικό τοιχίο) και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού Φώτη για το σφοδρό ατύχημα.

Όσον αφορά στην σοβαρότητα της κατάστασης του αγοριού και τι είπαν στους γονείς του παιδιού οι θεράποντες ιατροί, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε ότι οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται ως θετικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του άτυχου Φώτη με τρεμάμενη φωνή είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.

Σοβαρά τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες. Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο. Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει στο thebest.gr τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις προσπάθειες που έγιναν, προκειμένου να επαναφέρουν τον 6χρονο, ο οποίος είχε παρασυρθεί από αγωνιστικό αυτοκίνητο καρτ.

Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο. Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει στο thebest.gr τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις προσπάθειες που έγιναν, προκειμένου να επαναφέρουν τον 6χρονο, ο οποίος είχε παρασυρθεί από αγωνιστικό αυτοκίνητο καρτ.

Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό του 6χρονου

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των πέντε ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την παραλίγο τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη διοργάνωση αγώνων καρτ, στο κέντρο της Πάτρας, όταν ένα παιδί μόλις 6 ετών χτύπησε από αγωνιστικό αυτοκίνητο καρτ και βρίσκεται διασωληνωμένο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με το tempo24.news, έχουν συλληφθεί οι διοργανωτές, ο οδηγός του οχήματος και οι υπεύθυνοι ασφαλείας.

Μέχρι τώρα οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πηγή: reader.gr