Το...αλλαγμένο πλάνο του Σωφρόνη για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα

Η νίκη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αποτελεί μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος καλείται μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες να πάρει την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο σύλλογος της Λευκωσίας, προέρχεται από την ήττα από τον Ολυμπιακό και θέλει να φύγει από τη Λεμεσό με το διπλό στις αποσκευές, αφού σε αντίθετη περίπτωση οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει περαιτέρω προβληματισμό.

Στο ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε βελτιωμένος, έφτιαξε ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει, ωστόσο μετρά δύο ενενηντάλεπτα χωρίς να βρει δίχτυα.

Επιπλέον, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κατά την επίτευξη του γκολ που δέχθηκε, η αντίδραση της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων δεν ήταν και η καλύτερη.

Συνεπώς, ο Κύπριος τεχνικός καλείται να δώσει περαιτέρω έμφαση σε αυτά τα δύο κομμάτια, ώστε η ομάδα του να καταφέρει να πάρει το τρίποντο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτός σφυρίζει το σούπερ ντέρμπι στο Τσίρειο

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, εκτός για τον ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται ο τραυματίας Βινίσιους, ο οποίος θα απουσιάσει για έξι εβδομάδες από τη αγωνιστική δράση. Επίσης εκτός για το ντέρμπι θα είναι και ο Ντε Βινσέντι. Αφού υπέστη κάκωση στο γόνατο και θα χρειαστεί χρόνο. Πέραν από τους πιο πάνω, εκτός θα είναι και οι παροπλισμένοι Γαβριήλ, Εφραίμ, Μιντίκης και Ντιαβαρά. 

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Σκουφέτ κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας, θέση δίπλα από τον Σάνοτς, διεκδικούν οι Σάβιτς και Καρώ, ενώ στα φτερά της άμυνας θα βρεθούν οι Τσεπάκ και Ζαμπάλα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού και ο Γουήλερ.

Επιπλέον, στη μεσαία γραμμή αναμένεται να βρεθεί το δίδυμο Νταουσβίλι-Σόουζα, με τον Ντανίλο να κινείται πιο μπροστά τους. Στα φτερά της επίθεσης, ο ένας θα είναι ο Νατέλ, ενώ ο δεύτερος θα είναι ένας εκ των Θεοδώρου και Οκριασβίλι, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του Γεωργιανού. 

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Κβιλιτάια, ενώ ορατό ενδεχόμενο είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή να επιλέξει να προσεγγίσει πιο επιθετικά το ντέρμπι και έτσι να παρατάξει δίπλα στον Γεωργιανό φορ και τον Μάγκλιτσα.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, αναμένεται ο Ντανίλο είτε να μείνει στον πάγκο, είτε να μετακινηθεί σε εξτρέμ και να μην αγωνιστούν οι Θεοδώρου και Οκριασβίλι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος για να πληγώσει την πρώην