Η περιουσία του Κριστιάνο και το μυθικό συμβόλαιο του στην Γιουνάιτεντ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θυσίασε τα πάντα προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να επιστρέψει στο «Θέατρο των Ονείρων», για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 36χρονος σούπερ σταρ επέστρεψε έπειτα από 12 χρόνια στο «Όλντ Τράφορντ» για να φορέσει και πάλι τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Ήδη, η μεταγραφή του έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας αλλά και γενικότερα στην Αγγλία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε best seller του καλοκαιριού στο αγγλικό ποδόσφαιρο κι έχει ήδη πωλήσεις ύψους 219 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορεί η επιστροφή του να κόστισε αρκετά στη Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας είδαν ότι υπήρξε τεράστιο όφελος τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εμπορικό σκέλος, από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Όσον αφορά τις απολαβές του; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας. Σύμφωνα με την «Daily Mail», οι εβδομαδιαίες απολαβές του φτάνουν τις 451 χιλιάδες ευρώ. Ο «CR7» χρειάστηκε να μειώσει τις αποδοχές του προκειμένου να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του και να επιστρέψει στο «Θέατρο των Ονείρων».

Συγκεκριμένα, συμφώνησε να μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του κατά 7 εκατομμύρια ευρώ, απ' όσα λάμβανε όταν ήταν στην Γιουβέντους. Μάλιστα, ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Χόρχε Μέντες είχε διαπραγματευτεί με τους ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου, για έναν μισθό ο οποίος θα άγγιζε τα 23 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ωστόσο οι δύο πλευρές κατέληξαν περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιουσία του Ρονάλντο

Ο 36χρονος επιθετικός πρωταγωνιστεί εντός και εκτός γηπέδων, δείχνοντας ότι είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Το Forbes ανέφερε ότι ο μισθός του στην ποδοσφαιρική του καριέρα εξακολουθεί να υπολείπεται σε σύγκριση με εκείνον του Λιονέλ Μέσι, αλλά ισχυρίζεται ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν κερδίζει τον Ρονάλντο ως προς τα διαφημιστικά έσοδα. Εκτιμάται ότι η περιουσία του, μαζί με τις απολαβές του στην Γιουνάιτεντ, τα διαφημιστικά και τις χορηγίες, αγγίζει τα 425 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρονάλντο κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου το 2021, με συνολικά κέρδη 101 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 42 εκατομμύρια ευρώ, αποκτήθηκαν από τις επιχειρήσεις του.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης

Ο Ρονάλντο είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και στην Premier League. Ακολουθεί ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε με 445 χιλιάδες ευρώ και ο συμπαίκτης του στη Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, με 439 χιλιάδες ευρώ. Οι Τζακ Γκρίλις και Ραχίμ Στέρλινγκ κερδίζουν 351 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, ενώ οι εβδομαδιαίες απολαβές του Ν'Γκόλο Κάντε φτάνουν τα 340 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: gazzetta