Τα λιοντάρια στην άμυνα που φώναξαν παρών και ο Λέζιακς από τα παλιά

Ένα βαθμό κατάφερε να αποσπάσει από την αναμέτρηση με την Καϊράτ, στο Καζακστάν, η Ομόνοια και πλέον έστρεψε ήδη την προσοχή της στον αγώνα της Δευτέρας με τη Δόξα, που θα διεξαχθεί για την τρίτη αγωνιστική. 

Η ομάδα της Λευκωσίας παρουσίασε καλή εικόνα απέναντι στους Καζάκους, ενώ θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό από το παιχνίδι εάν κάποιες ευκαιρίες που είχαν δημιουργήσει οι πράσινοι, μετουσιώνονταν σε γκολ.  

Ο Χένινγκ Μπεργκ προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στο παιχνίδι με την Καϊράτ, ώστε να δώσει ανάσες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται, από τα πρώτο παιχνίδι, ασταμάτητα. 

Ο Νορβηγός κόουτς έδωσε φανέλα βασικού στους Ψάλτη και Γιούστε, αφήνοντας στον πάγκο τους Χούμποτσαν και Σέχου. Οι δύο τους τα πήγαν περίφημα, καθώς ο πρώτος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, ενώ ο δεύτερος συνείσφερε αρκετά στην αμυντική λειτουργεία των πρασίνων. Ακόμη, καλό παιχνίδι έκανε και ο Παναγιώτου, όπου ήταν σταθερός στο παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια. 

Είναι γεγονός, πως η άμυνα του τριφυλλιού έδειξε θέματα στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έδωσε. Στην περσινή σεζόν, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος οι πράσινοι είδαν την εστία τους να παραβιάζεται μόλις δεκαεπτά φορές, σε αντίθεση με φέτος που σε εννέα ματς που έδωσαν, έφθασαν ήδη στα οκτώ γκολ.

Μάλιστα, μη ξεχνάμε ότι στην περσινή σεζόν η Ομόνοια είχε το δίδυμο Λούφτνερ-Λανγκ, ωστόσο με τη φυγή του πρώτου τη σκυτάλη δίπλα στον Λανγκ πήρε ο Χούμποτσαν. 

Ο διεθνής Σλοβάκος στο πρώτο παιχνίδι με τη Φλόρα Ταλίν, αποχώρησε τραυματίας κάτι που αυτόματα ενεργοποίησε τον Νικόλα Παναγιώτου. Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε, ενώ στη συνέχεια ήρθε και η κλήση του στην Εθνική Ανδρών. 

Παράλληλα, στον αγώνα με την Καϊράτ είδαμε έναν Λέζιακς από τα παλιά, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Θύμισε τον περσινό Λέζιακς, όπου ανεβοκατέβαινε ασταμάτητα και σέρβιρε με σέντρες τους συμπαίκτες του, δημιουργώντας κινδύνους για τις αντίπαλες άμυνες. 

Από τα πόδια του Τσέχου, στο Καζακστάν, ξεκίνησαν αρκετές φάσεις και όποτε έπαιρνε τη μπάλα αποτελούσε κίνδυνος για την άμυνα των Καζάκων.

Παράλληλα, ο Χένινγκ Μπεργκ κρατά τα θετικά, ενώ ο ένας βαθμός δεν είναι κακός, καθώς το οδοιπορικό των πρασίνων στους ομίλους του Conference League, τώρα ξεκίνησε και άπαντες στο «Ηλίας Πούλλος» εύχονται να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: