«Τα θέλουμε όλα ως Ομόνοια, μπορούν να γίνουν όνειρα μέχρι και για την 1η θέση»

Στο παιχνίδι με την Καϊράτ στο Καζακστάν αναφέρθηκε ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Ευαγόρας Χριστοφή, ο οποίος τόνισε πως οι πράσινοι μπορούν να κάνουν όνειρα ακόμη και για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡΤ FM ανέφερε ότι «όταν μία κυπριακή ομάδα παίζει στην Ευρώπη, η ισοπαλία δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα. Εμείς όμως τα θέλουμε όλα ως Ομόνοια, και γεγονός είναι ότι η ομάδα θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο που θα μπορούσε να τη βοηθήσει βαθμολογικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Θα είχε φοβερό πλεονέκτημα εάν κατάφερνε και φύγει με το διπλό. Ο όμιλος είναι ανοικτός και μπορούν να γίνουν όνειρα μέχρι και για την πρώτη θέση, μας ικανοποιεί διότι εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. Η Καϊράτ ήταν στα μέτρα των πράσινων και θα μπορούσαν οι παίκτες να πάρουν το τρίποντο, ωστόσο, δεν ήρθε και υπάρχει συνέχεια. Μία καλή Ομόνοια, μπορεί να πάρει κάτι θετικό στον όμιλο, και η ισοπαλία είναι επιτυχία σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό στο Καζακστάν».

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα του Μπεργκ ο Ευαγόρας Χριστοφή δήλωσε ότι «ανάλογα με τον αντίπαλο και τις διαθέσιμες επιλογές ο κάθε προπονητής δικαιούται να κάνει ότι επιθυμεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές ομάδες παίζουν με τρεις στην άμυνα, και δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή. Ο κόουτς ήθελε να παρουσιάσει κάτι δυνατό. Οι «πράσινοι» στηρίζονται στην άμυνα και στις επιδόσεις του τερματοφύλακα, αυτή η εικόνα της έδωσε το πρωτάθλημα την περσινή περίοδο. Φέτος, νιώθω ότι υπάρχει πρόβλημα στη σταθερότητα, κάνουν ατομικά λάθη αρκετοί ποδοσφαιριστές που πέρσι ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, όπως ο Σιεχού που εμφανίζεται μέτριος. Δεν είναι ντροπή να λες ότι γίνονται λάθη, όταν επιθυμείς το καλό του συνόλου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τον Λανγκ και τον Γιούστε ότι «πέρσι ήταν στον πάγκο και φέτος παίζει, τον εκτιμώ ως παίκτη, όμως κάνει λάθη, ας ελπίσουμε να υπάρξει βελτίωση στην αμυντική του συμπεριφορά. Ο Ισπανός είναι σε μία ηλικία που δεν μπορεί να γίνει και ο πιο ταχύς στην άμυνα, οπότε τον τοποθέτησε σε ρόλο λίμπερο, για να σιγουρέψει την άμυνα του. Λείπει και ο Λούφτνερ, μη το ξεχνάμε αυτό το δεδομένο».

Για τον Κούσουλο και τον Γκόμεθ ο παλαίμαχος άσος είπε ότι «είναι τεράστια η απουσία του, μπορούσε να κόψει και να ράψει σε πολλά παιχνίδια εντός και εκτός των συνόρων. Ο Γκόμεθ εμφανίζεται σταθερός, όμως δεν είναι νεότατος. Οι νεαροί πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, και τις απαιτήσεις του κόσμου».