Πυροσβέστες, ταξιτζήδες και ένας τελωνειακός απέναντι στον ΠΑΟΚ (pics)

Σε ρυθμούς πρεμιέρας Europa Conference League κινείται ο ΠΑΟΚ, καθώς απόψε (19:45) θα αντιμετωπίσει τη Λίνκολν στο Γιβλαρτάρ για την 1η αγωνιστική των ομίλων της νέας διοργάνωσης της UEFA.

Μπορεί η Λίνκολν να μην είναι γνωστή στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, ωστόσο εντός των συνόρων κάνει… πάταγο. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας το 1976 και έπειτα που ιδρύθηκε, καθώς συνολικά έχει κατακτήσει 24 τίτλους και βρίσκεται στην κορυφή.

Μία ομάδα η οποία έχει ως μεγαλύτερη επιτυχία τη νίκη της απέναντι στη Σέλτικ (1-0) στα προκριματικά του Champions League το 2016 (3-0 η Σέλτικ στη ρεβάνς), με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Λι Κασκιάρο ο οποίος βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην ομάδα και μάλιστα ετοιμάζεται για τα 40α του γενέθλια!

Όπως και να έχει, το έργο του ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι εύκολο… τουλάχιστον στα χαρτιά. Διότι, απέναντι τους θα έχουν ανθρώπους του μεροκάματου, που κάνουν παράλληλα και δεύτερη δουλειά για να συντηρούνται και να βγάλουν τα προς το ζην, κάτι που αποδεικνύει πως ο Δικέφαλος του Βορρά πηγαίνει στην αναμέτρηση ως το ακλόνητο φαβορί.

Για παράδειγμα, ο Κασκιάρο εργάζεται παράλληλα και ως στρατιωτικός αστυνομικός. Προφανώς δεν είναι και ο μόνος που κάνει και άλλη δουλειά ταυτόχρονα, καθώς στην ομάδα υπάρχει ένας πυροσβέστης, ένας ταξιτζής, ένας βιβλιοθηκάριος, ένας ηλεκτρολόγος, ενώ ο αρχηγός της ομάδας δουλεύει και ως τελωνειακός, με τους περισσότερους παίκτες της ομάδας να κάνουν το ίδιο και να δουλεύουν και αλλού παράλληλα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γήπεδο της ομάδας, το οποίο έχει χωρητικότητα σχεδόν 5.000 θέσεων και βρίσκεται κάτω από βουνό, με το θέαμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μπορεί να μην είναι η πιο γνωστή ομάδα, μπορεί να μην έχει την ποιότητα που έχουν άλλες ομάδες, ωστόσο η Λίνκολν ζει το δικό της παραμύθι και ευελπιστεί να δώσει συνέχεια και να γράψει ακόμη μία ιστορία απόψε απέναντι στον ΠΑΟΚ.

 

 

Πηγή: to10