H πρόβλεψη για το ευρωπαϊκό της Ομόνοιας και η μεγαλύτερη απώλεια που… κοστίζει

Τη δική του εκτίμηση παρέθεσε σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Ευαγόρας Χριστοφή, στον ΣΠΟΡ FM. 

«Το σημαντικό είναι να προκριθεί η Ομόνοια, είτε με καλές, είτε με μέτριες εμφανίσεις. Η Φλόρα είναι στα μέτρα της. Βασικά, θα πρέπει να έχει τα στοιχεία που έδειξε στο πρωτάθλημα. Καλή αμυντική συμπεριφορά, αποφυγή των λαθών. Αυτό που θα χρειαστεί είναι να δείξει πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Για να προκριθείς, πρέπει να σκοράρεις και πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα της. Έχει δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, αλλά λίγες. Σε αυτή τη φάση είναι το φαβορί, διότι η Φλόρα θεωρητικά είναι πιο αδύναμη. Εγώ ψάχνω την ηλικία, διότι με τις θερμοκρασίες που επικρατούν, πρέπει να αντέχεις. Η Φλόρα έχει πολλά τρεξίματα, αλλά η Ομόνοια είναι πιο ποιοτική ομάδα. Είναι τεράστιο κίνητρο η πρόκριση στους ομίλους και οι οπαδοί της της το ζητούν. Το να μπεις στους ομίλους του Κόνφερενς δεν είναι και τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα είναι και αποτυχία. Το να μπεις στους ομίλους του Γιουρόπα, είναι τεράστια επιτυχία και ένα βήμα μπροστά».

Για τις αγωνιστικές απώλειες: «Από τα τέσσερα ονόματα, αυτός που είναι η μεγαλύτερη απώλεια είναι ο Κούσουλος. Οι υπόλοιποι δεν τους έχουμε δει. Η συνεισφορά του Ντούρις είναι ελάχιστη, γι' αυτό δεν την θεωρώ τόσο μεγάλη απώλεια. Θα πρέπει να το δούμε πως θα το διαχειριστεί ο προπονητής. Δίνονται ευκαιρίες και στους νεαρούς. Ελπίζω να δείξουν κάτι περισσότερο και οι άλλοι ποδοσφαιριστές προς στον κόσμο.Εύχομαι να μπορέσουν, ειδικά οι νεαροί. Ότι και αν δούμε δεν θα είναι έκπληξη. Ο Μπεργκ ξέρει καλύτερα, όμως, που τους έχει παρακολουθήσει. Ευελπιστώ πως η Ομόνοια θα είναι πιο πιεστική και πιο επιθετική».

Για τον κόσμο και την Φλόρα: «Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά το αρνητικό είναι ότι δεν ξέρουμε την ομάδα που θα τους έχουμε απέναντί μας. Θα έχουν και πολυπρόσωπη άμυνα, οπόταν η Ομόνοια θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της».