Σου γράφω πάλι από ανάγκη...

Tο ματς έχει τελειώσει στο ΟΑΚΑ και η συνέχεια της βραδιάς με θέλει πάντα, πού αλλού, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη... Δυστυχώς η πόλη μας είναι βουβή κι ας είναι γεμάτη από όμορφα πρόσωπα, της δικής μας φυλής, της κιτρινόμαυρης! Αυτό κάνει τη βραδιά και τις μέρες που θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολη. Αβάσταχτη... Θαρρείς και δεν έχουμε βιώσει πίκρες. Μα τούτη πονάει πιο πολύ! Δεν ξέρω γιατί...

Έσπασα το κεφάλι μου να ψάξω να δω πού να πιαστώ και τι να γράψω. Όλα τόσο αναμενόμενα εύκολα. Το ανάθεμα κύρια μεγαλύτερο από όλα... Η σκέψη προβληματίζεται στις κουβέντες με τους φίλους. Όλοι τα ίδια θα πουν και τώρα που πονάει, άθελά τους θα Την πονέσουν περισσότερο τα κείμενα και τα λόγια που πάντα ακολουθούν ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού-αποτελέσματος. Πάντα! Τα μηνύματα πλέον βροχή όπως κάθε φορά που η ΑΕΚ χάνει. Διάολε λες και περιμένουν στην γωνία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε απογοητευμένος ο Μελισσανίδης από το ΟΑΚΑ-Πιθανές εξελίξεις

Τα σχόλια επιθετικά, άλλα normal και άλλα ακραία. "Ααα ρε Τσακ τι ακούς και τι σου στέλνουν και σένα", θα μου πουν τα αδέρφια μου, η οικογένεια που επέλεξα να έχω από τα χρόνια που ήμουν υπηρέτης της Ιδέας Της, θα γκρινιάζουν αλλά και πάλι έχουν δίκιο! Αυτό είπα άλλωστε και λίγα λεπτά της ώρας προτού αρχίσω να γράφω τούτο το κείμενο στα δικά μου αγόρια-αδέρφια... Έχουν δίκιο και μάλιστα απόλυτο!

"Χώσε Τσακ, κράξε και πρώτα από όλα τον Μελισσανίδη", η προτροπή. Ότι; Θα αλλάξει κάτι; Δεν μου φταίει το "αφεντικό" της ΑΕΚ που έγραψε η ιστορία ένα ντροπιαστικό αποκλεισμό από ένα χωριό της Βοσνίας, με όλη την εκτίμηση στην ομάδα του Μόσταρ που ΔΙΚΑΙΑ (και ας μας ακυρώθηκε γκολ κανονικό στο πρώτο ματς) πέρασε στην επόμενη φάση... Αλλά τι σημασία έχει στο τέλος της κουβέντας ποιος φταίει; Όλοι φταίνε και πάντα το αφεντικό πρώτο!

Η σεζόν απέτυχε στο 50%!

 

Κατέληξα πάλι στο συναίσθημα. Έτσι είμαι εγώ, το ίδιο και είναι και η φυλή μας... Συναισθηματική. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μου, ήταν η εντολή της καρδιάς, για να γράψω. Μου φώναζε το "σήμερα, στα στραβά και στα χειρότερα, πρέπει να μάθουν να Την αγαπούν πιο πολύ"! Υπήρξε βέβαια και ο αντίλογος: "Μετά το πρωτάθλημα όλο το στα δύσκολα έχουμε υποχρεωθεί να αναφέρουμε", πόσο αλήθεια κι αυτό...

Δεν το πάω εκεί όμως όταν λέω συναίσθημα. Ήθελα να εστιάσω στην ΑΕΚ και στους παίκτες. Γι' αυτό και κατέληξα στο: σου γράφω πάλι από ανάγκη... Διότι είναι όντως: πέντε η ώρα το πρωί! Και για μένα και κάποιες χιλιάδες κόσμου (που δεν έχει ύπνο απόψε), το μόνο πράγμα που χει μείνει, όρθιο στον κόσμο είσαι Εσύ! Αντιλαμβάνομαι ότι σε πολλούς θα μοιάσει και θα μεταφραστεί σε "γραφικό", μα στην ουσία του "σου γράφω πάλι από ανάγκη", δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.

Διότι σου γράφω για να σταματήσεις να πληγώνεις. Το έκανες σερί ετών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απευθύνομαι στην ΑΕΚ συνολικά, τη διοίκησή Της (που είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης), όλους όσους είναι δίπλα Της και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στον προπονητή και στους κυρίους υπεύθυνους αυτής της ντροπής που βιώσαμε, ακόμη μιας, τους ποδοσφαιριστές!

Διότι η σεζόν προτού καν ξεκινήσει, η αλήθεια είναι ότι, έγραψε ΑΠΟΤΥΧΙΑ στο 50%... Όπως λέγαμε τα προηγούμενα καλοκαίρια σε προκρίσεις που απαιτούσαν υπέρβαση (όπως με Μπριζ, με Σέλτικ, με Βόλφσμπουργκ) ότι πέτυχε η ομάδα ήδη στο 50% της σεζόν, έτσι και τώρα που γνώρισε αποκλεισμό ντροπή ΙΣΤΟΡΙΚΑ, σε διπλό ματς από ένα χωριό: η σεζόν στο 50% απέτυχε προτού καν αρχίσει!

Πολλή δουλειά και νέα εργαλεία

 

Δυστυχώς, λοιπόν, σου γράφω πάλι από ανάγκη, ΑΕΚ, για να πάρω δύναμη και να προσπαθήσω να τη μεταφέρω στον κόσμο για την επόμενη μέρα. Διότι η σημερινή είναι δύσκολη και ιδιαίτερα οδυνηρή για μας, πόσο μάλλον για το club. Είναι σίγουρο για μένα ότι θα δούμε μια ΑΕΚ που δεν θα είναι απλά καλύτερη από πέρυσι, αλλά θα είναι ομάδα. Ωστόσο απαιτείται χρόνος αφού με ολοκληρωμένο το παζλ θα έχουμε μια άλλη ομάδα (και) από αυτή που είδαμε (και) χθες...

Σου γράφω από ανάγκη να με βοηθήσεις προκειμένου να καταλάβει και ο τελευταίος στην ομάδα ότι: υποφέρουμε έτσι να Σε βλέπουμε! Ακόμη κι εκείνοι που έμαθαν στα χειρότερα βραδιά Σου να Σε αγαπούν περισσότερο, αρχίζουν να... γονατίζουν και να μη το αντέχουν. Δικαιολογημένα. Η περσινή σεζόν και οι προηγούμενες πριν από αυτή (και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος) είναι κάκιστες και δεν αντέχεται ανάλογη αγωνιστική χρονιά...

Σου γράφω πάλι από ανάγκη για νέα ομάδα, για νέα εργαλεία και για πολλή δουλειά. Για να μας κάνεις να χαμογελάσουμε και πάλι. Έστω και μόνο σε ότι αφορά πλέον τις εντός συνόρων διοργανώσεις. Είναι όντως πλέον μετά τις 05.00 το πρωί και βλέπω ξανά το ματς και αντιλαμβάνομαι (χωρίς λογική) ότι δικαιολογημένα ο οπαδός-φίλαθλος έχει τη δεδομένη σκέψη στο μυαλό του: ό,τι το μόνο πράγμα που χει μείνει όρθιο στον κόσμο είσαι Εσύ!

Το κακό είναι ότι δεν θες με τίποτα διάολε να το καταλάβεις. Να το εμπεδώσεις, σαν οργανισμός, σαν Μελισσανίδης, σαν ποδοσφαιρικό τμήμα: σαν ΑΕΚ συνολικά! Παίρνουν μπόι από την αποτυχία σου οι τόσο μικροί απέναντι στο μεγαλείο Σου και δικαιολογημένα! Μα να θυμάσαι οι δικοί σου θα είναι και πάλι εκεί... Εδώ και χρόνια, τους χρωστάς Εσύ!

Σου γράφω πάλι από ανάγκη: να αλλάξεις, να καλοπιστείς... Γιατί η σεζόν αν αποτύχει στο υπόλοιπο 50%, φοβάμαι ειλικρινά θα πληγωθείς (παντοιοτρόπως)!

Υγ: Πριν το ματς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ζήτησε να κριθεί ο ίδιος, οι παίκτες, από τα πρώτα ματς. Το είπε μάλιστα και πριν την έναρξη της ρεβάνς. Οκ κόουτς η κρίση είναι ότι αποδείχτηκε ότι ήσασταν ανεπαρκείς. Όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά όλο το club και κύρια η διοίκηση, αφού προφανώς πίστεψε ότι με τους περσινούς κατά κύριο λόγο θα περάσει έως ότου έρθουν και μπουν οι υπόλοιποι νέοι για τη βασική ενδεκάδα. Τώρα είναι αργά για δάκρυα...

Υγ2: Πρώτα ακούει να τον κράζει ένα τμήμα στο πέταλο, μικρό βέβαια. Με την ολοκλήρωση του αγώνα στοχοποιείται επειδή δεν πήρε πάνω του πέναλτι. Κακώς θα πω όντας έξω απ' το χορό, αφού έφαγε καλό κράξιμο! Αλλά με τη ψυχολογία να ζητήσεις να βαρέσεις όταν και ο κόσμος είναι απέναντι; Άλλο να γουστάρει κανείς τον Μάνταλο και άλλο το να βιάζεται η αλήθεια! Επηρεάστηκε από το... κράξιμο και δεν εκτέλεσε πέναλτι ο Μάνταλος, εκεί μπαίνει τελεία! Λογικά έπραξε θαρρώ!

Υγ3: Πολύ σωστή η αντικατάσταση του Λιβάι Γκαρσία απ' τον Μιλόγεβιτς αφού δεν...!!! Εννοείται ότι θα τραυματιζόταν και ο Αλμπάνης που ήρθε και έδωσε απ' τον πάγκο. Πήγαινε καλά οπότε, ΑΕΚ είσαι, τραυματίστηκε και adios. Γενικά πώς να προκριθείς όταν όλοι μεσοεπιθετικά δεν τράβηξαν και ενώ χρειάζεσαι μίνιμουμ διαφορά 2 τερμάτων...

Υγ4: Δεν ήταν και ο Αραούχο εύστοχος αν και ξεκάθαρα ευδιάθετος. Χάθηκε και ο Τάνκοβιτς στο ματς. Αν μπορείς να πεις κάτι θετικό για το αγωνιστικό είναι μόνο η άμυνα και αυτή μετά τη φάση που βγάζει υπέροχα ο Στάνκοβιτς! Φαίνεται πως Βράνιες και Τζαβέλλας ταιριάζουν, θα δούμε στην πορεία, νωρίς είναι, αλλά τα πήγαν περίφημα!

Υγ5: Εντός συνόρων αρχίζουμε στις 20 Αυγούστου, οπότε όλοι έχουν χρόνο να δουλέψουν και εμείς ακόμη λιγότερο για να... γκρινιάξουμε! Δεν θα χωράει καμία δικαιολογία για όσα δούμε και ζήσουμε, ενώ έμεινε το 50% για να διαπιστώσουμε στο σύνολό της πως θα εξελιχθεί η χρονιά! Η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες, θα έπρεπε να κάνει πιο πολλές δουλεμένες που δεν υπήρξαν καν, να βρει γκολ. Δεν τα κατάφερε τέλος! Θα ζήσει με την ιστορική ντροπή αυτή.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση