powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Πέρκα με σάλτσα ντομάτας

Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Πέρκα

  • 4 φιλέτα πέρκας (200 γρ. το καθένα)
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Σάλτσα

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες,
  • κομμένες στα 4
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 200 γρ. νερό
  • 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. γιαούρτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέρκα

Βήμα 1

Ραντίστε τα φιλέτα πέρκας με 20 γρ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, τυλίξτε σε ρολό, τοποθετήστε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. ντομάτες, 50 γρ. κρασί, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι και πολτοποιήστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι με το ψάρι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το ζωμό από τον κάδο σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, 100 γρ. μαγιονέζα, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 400 γρ. από το ζωμό που έχετε αφήσει στην

άκρη, 40 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Προσθέστε 80 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε. Συμβουλές Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας

Συμβουλές

Συνοδέψτε με ρύζι και την σάλτσα ντομάτας.

;