Κ. Γιαννακού: Καλύτερα το βάρος της απόφασης να γέρνει προς το μέρος του αθλητή

Στις δύσκολες συνθήκες που έφερε η πανδημία στο χώρο του ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ, Κωνσταντίνος Γιαννακού.

Είναι γεγονός πως ο τομέας των ποδοσφαιρικών ακαδημιών επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού, κάτι το οποίο είχε αρνητικές συνέπειες και για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Μιλώντας στην OMADA του REPORTER, ο 16χρονος παίκτης ανέφερε πως «ως ποδοσφαιριστής στερήθηκα προπονήσεις αλλά και αγώνες. Με αποτέλεσμα να μην αποκτήσω τις εμπειρίες των χρόνων αυτών! Όσο αφορά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα χωρίς να προσδοκούν θετική κατεύθυνση! Θα ήθελα η νέα σεζόν να φτάσει γεμάτη εμπειρίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς εμπόδια αλλά έχοντας την υγειά μας».

Ως ποδοσφαιριστής ο Κωνσταντίνος έστειλε το δικό του μήνυμα τόσο προς την κοινωνία, όσο και  προς όσους λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την δίκη του πορεία ως αθλητής.

«Θα συμβούλευα τον καθένα που λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία των αθλητών να αποφασίζει για το μέλλον του κάθε ποδοσφαιριστή ή αθλητή βάσει των στόχων που έχει ο ίδιος, γιατί μια απόφαση μπορεί να είναι καθοριστική για το αύριο των αθλητών χωρίς επιστροφή! Καλυτέρα το βάρος της απόφασης να γέρνει προς το μέρος του αθλητή».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο δικός του προσωπικός στόχος ο 16χρονος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ είπε πως «είναι κάθε μέρα που ξημερώνει να αποτελεί μια ακόμη μέρα προσπάθειας με την πεποίθηση να ανεβαίνω όσο πιο γρηγορά τα σκαλιά της ανέλιξης μέσα στην ομάδα μου και να φτάσω στην πρώτη ομάδα».

Τέλος, ο νεαρός παίκτης ανέφερε ότι σε μερικά χρόνια φαντάζεται τον εαυτό του, πιο ώριμο ποδοσφαιρικά αλλά και σαν άνθρωπο. «Θέλω να έχω μια σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο, αποτελώντας ίσως και πρότυπο για τους πιο μικρούς, νέους ποδοσφαιριστές».