O αρτίστας Μόντριτς έστειλε την Κροατία στους «16»

Ο Λούκα Μόντριτς έκανε μαγικά στην Γλασκώβη και με απίθανο γκολ και ασίστ στο δεύτερο μέρος οδήγησε την Κροατία σε νίκη 3-1 κόντρα στην Σκωτία και στα νοκ-άουτ του Euro.

Η αδιανόητη κλάση του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση στο Hampden Park. Ο Μόντριτς με ένα γκολ σπάνιας ποιότητας ξεκλείδωσε την άμυνα της Σκωτίας όταν η μπάλα έκαιγε στην επανάληψη και με δική του ασίστ οι Χρβάτσκι πήραν νίκη με διαφορά δύο γκολ που τους έβαλε πάνω από την Τσεχία στη 2η θέση του ομίλου και τους έστειλε στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, που τόλμησε πολλές αλλαγές το βασικό σχήμα, θα πάει στην Κοπεγχάγη για τα νοκ άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει τον 1ο του group στο οποίο συμμετέχουν Ισπανία, Σουηδίας, Σλοβακία, Πολωνία. Στην τελευταία θέση τερμάτισε η Σκωτία και έμεινε εκτός από τον όμιλο για 11η σερί μεγάλη διοργάνωση.

Με ρυθμό ξεκίνησε το ματς και τις δύο ομάδες να έχουν από μια υποψία φάσης. Στο 5’  Τσε Ανταμς λίγο έλειψε να βρει την μπάλα αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε και στο 16’ χρειάστηκε να βγει ο keeper της Σκωτίας, Μάρσαλ, για να αποτρέψει τετ-α-τετ. Στο 17’, στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, η Κροατία πήρε προβάδισμα. Ο Γιουράνοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέρισιτς πήρε την κεφαλιά -  πάσα για τον Βλάσιτς και εκείνος δύσκολα μέσα από την περιοχή με το αριστερό, βρήκε δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Μόντρις ανάγκασε τον Μάρσαλ σε επέμβαση στο σουτ του, όμως στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους οι Σκωτσέζοι ανέβηκαν και έψαξαν το γκολ κόντρα στους παίκτες του Ντάλιτς, που δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Στο 24’ ο ΜακΓκιν σούταρε στον Λιβάκοβιτς, αλλά παρότι η Σκωτία έχασε στο 33’ τον κεντρικό αμυντό, Χάνλεϊ, στο φινάλε του πρώτου μέρους, ισοφάρισε με. Στο 43’ Λόβρεν και Βίντα έδιωξαν πολύ άσχημα στην ίδια φάση και ο ΜακΓκρέγκορ με σουτ από το ημικύκλιο, τιμώρησε για το 1-1.

Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 50’ ο αριστερός μπακ, Γκβάρντιολ, έφυγε στην κόντρα αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν εκτέλεσε και στιγμές αργότερα ο Μόντριτς βρήκε με το εξωτερικό τον Πέρισιτς αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε. Στο 62’ όμως, ο Μόντριτς το πήρε πάνω του. Από το ημικύκλιο έκανε ασύλληπτης ομορφιάς φαλτσαριστό σουτ με το εξωτετρικό κοντά στο παραθυράκι για το 2-1. Και 15 λεπτά μετά εκτέλεσε το κόρνερ με απόλυτη ακρίβεια για το κεφάλι του Πέρισιτς στο πρώτο δοκάρι και ο άσος της Ιντερ με κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα χάρισε στην Κροατία την τεράστια νίκη με 3-1.

Πηγή: sdna