Τρίτος σκόρερ όλων των εποχών ο Γκριεζμάν-Πλησιάζει Πλατινί και Ανρί

Ο Αντουάν Γκριζμάν βοήθησε την Γαλλία να αποφύγει την ήττα από την Ουγγαρία και έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του Euro.

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα θα ήθελαν πολύ ο αριστεροπόδαρος άσος να έκανε με την ομάδα τους όσα κάνει με το Εθνόσημο. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός λύτρωσε τους Τρικολόρ στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Ουγγαρία για τη φάση των ομίλων, πετυχαίνοντας ένα γκολ που έχει… ιστορική σημασία. Επειδή με αυτό, ο Γκριζμάν έπιασε τον Αλαν Σίρερ στα 7 τέρματα στην τελική φάση των Euro ‘πατώντας’ και αυτός στο Νο3 όλων των εποχών πίσω από Κριστιάνο Ρονάλντο [11] και Μισέλ Πλατινί [9]. Από κάτω του είναι ένα… μάτσο παικταράδες που έχουν βρει δίχτυα 6 φορές στη διοργάνωση όπως οι Ανρί, Ιμπραΐμοβιτς, Κλάιφερτ, Νούνο Γκόμες, Ρούνεϊ, Φαν Νίστελροϊ.

Επίσης, για τον Γκριεζμάν αυτό ήταν το Νο9 ματς Euro ή Mundial στο οποίο σκοράρει, κάτι το οποίο από Γάλλους παίκτες έχουν κάνει περισσότερες φορές μόνο οι Πλατινί και Ανρί [αμφότεροι από 10]. Τα 9 γκολ του άσου των Blaugrana έχουν έρθει από 16 αναμετρήσεις στις μεγάλες διοργανώσεις. Ασχημα δεν το λες.

Πηγή: sdna.gr