Από τους τερματοφύλακες που δεν ήθελε κανείς, στον Φαμπιάνο που τον θέλουν όλοι

Ήταν 17 Οκτωβρίου 2019, όταν η Ομόνοια ανακοίνωσε την απόκτηση του Φαμπιάνο για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο ποδοσφαιριστής ήταν άνεργος και οι πράσινοι είχαν ξεμείνει από τερματοφύλακες, αφού ο Φράνσις Ουζόχο και ο Κωνσταντίνος Παναγή τραυματίστηκαν πέντε μέρες νωρίτερα, στη διάρκεια των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων της Νιγηρίας και της Κύπρου.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, ο Φαμπιάνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία των πρασίνων και ο παίκτης που με τις εμφανίσεις του, ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια, έψαχνε για χρόνια έναν τέτοιο τερματοφύλακα, αφού ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ στη συγκεκριμένη θέση και κάθε χρόνο έψαχνε τρόπο να απαλλαγεί από τα συμβόλαιά τους.

Ανάμεσα σε άλλους, ξεχωρίζει η περίπτωση του Τόμας Μεχίας, ο οποίος δέχθηκε 35 γκολ σε 24 αγώνες, τη σεζόν 2018-19.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Νικολάι Μιχαϊλοφ κατάφερε να μαζέψει τη μπάλα από το πλεκτό του 19 φορές σε 10 αγώνες με το τριφύλλι στο στήθος.

Τη σεζόν 2016-17, σε επτά παιχνίδια, ο Κρέσιτς είδε τη μπάλα να καταλήγει δέκα φορές στα δίκτυά του, ενώ αρνητικά είναι και τα στατιστικά των Ντράγκοσλαβ Γέβριτς και Στέφανου Κοτσόλη, οι οποίοι δέχθηκαν από 15 γκολ σε 22 και 20 αγώνες αντίστοιχα τις σεζόν 2009-10 και 2010-11.

Η άφιξη του Φαμπιάνο έσπασε την κατάρα δέκα χρόνων κι έκτοτε η Ομόνοια βρήκε τον νέο της ήρωα, ο οποίος προσφέρει ασφάλεια στην άμυνα των πρασίνων. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που κατάφερε με την παρουσία του να σταματήσει τους αντιπάλους από το να παραβιάσουν την εστία του.

Οι εμφανίσεις του με το τριφύλλι, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό προσέλκυσαν τα βλέμματα πολλών ομάδων, κυρίως από την Ελλάδα, με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως τον Ολυμπιακό να κοιτάζουν ζεστά την περίπτωσή του.

Τις τελευταίες μέρες, τα σενάρια γύρω από το μέλλον του έχουν φουντώσει με τους ερυθρόλευκους να είναι έτοιμοι να δώσουν μέχρι και ένα εκατομμύριο για την απόκτησή του. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι δεν θέλουν να σκέφτονται ότι θα χάσουν τον ποδοσφαιριστή, όμως τα χρήματα μπορεί να τους δελεάσουν και να συναινέσουν για παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Πάντως όπως μετέδωσε σε ελλαδικό ραδιόφωνο ο Κώστας Νικολακόπουλος, ο οποίος εξειδικεύεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, η ομάδα του Πειραιά θέλει τον παίκτη, ο Φαμπιάνο θέλει να πάρει μεταγραφή, αλλά η Ομόνοια δεν θέλει να τον χάσει.

«Γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και θα δούμε πού θα καταλήξει το πράγμα. Στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί και άλλοι γκολκίπερ, όπως ο Μπίρκι, ο Βάτσλικ και ο Κλαούντιο Ράμος».

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα γίνει ο γάμος Φαμπιάνο-Ολυμπιακού ή εάν η Ομόνοια θα κρατήσει τον Βραζιλιάνο στο Ηλίας Πούλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: