Aθλήτρια που τιμωρήθηκε για χρήση ναδρολόνης, κατηγορεί μπουρίτο από food truck

Στα 28 της χρόνια, η Σέλμπι Χούλιχαν είναι κάτοχος των ρεκόρ στα 1500 και τα 5000 μέτρα στις ΗΠΑ. Είναι όμως και αντιμέτωπη με μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, καθώς της αφαιρέθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει στα trials ώστε να διεκδικήσει εκεί την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Χούλιχαν αποκάλυψε σε δημοσίευσή της στο Instagram πως βρέθηκε θετική σε χρήση ναδρολόνης σε έλεγχο που της έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, εξήγησε ότι μέχρι να ενημερωθεί στις 14 Ιανουαρίου δεν είχε ακούσει ποτέ στη ζωή της τη συγκεκριμένη ουσία που θεωρείται από τις πιο "σκληρές" στον παγκόσμιο αθλητισμό και υποστήριξε πως έπεσε θύμα ενός μπουρίτο που αγόρασε από food truck κοντά στο σπίτι της.

"Τις ημέρες που ακολούθησαν μετά από την ενημέρωσή μου, έφτιαξα μια λίστα με όσα είχα καταναλώσει εκείνη την ημέρα του Δεκεμβρίου. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίει ένα μπουρίτο που αγόρασα και κατανάλωσα περίπου 10 ώρες πριν από το drug test από ένα αυθεντικό food truck που σερβίρει χοιρινό δίπλα στο σπίτι μου, στο Μπίβερτον του Όρεγκον" έγραψε η Χούλιχαν.

Η Αμερικανίδα υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις μετά από συζητήσεις με την WADA, ωστόσο η έφεσή της δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να παραμείνει η τιμωρία των τεσσάρων ετών. Έσπασε το ρεκόρ στα 5000 μέτρα (14:23.92) τον περασμένο Ιούλιο, ενώ κρατάει την κορυφαία επίδοση στα 1500 μέτρα (3:54.99) από τον Οκτώβριο του 2019 και το Παγκόσμιο της Ντόχα.

Πηγή: sport24.gr