Γιατρός Δανίας-«Πόσο κοντά ήμασταν να τον χάσουμε; Δεν ξέρω»

O γιατρός της Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν χθες με τον Κρίστιαν Έρικσεν αλλά και στο πως τον επανέφεραν στη ζωή.

Ο Μόρτεν Μπόεσεν, γιατρός της Δανίας, μίλησε για όσα συνέβησαν με τον Κρίστιαν Έρικσεν στη χθεσινή αναμέτρηση της Δανίας με την Φινλανδία. 

Ο ένας εκ των ηρώων και των βασικών λόγων που είναι εν ζωή αυτή τη στιγμή ο Δανός ποδοσφαιριστής χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Έχουμε μιλήσει με τον παίκτη αρκετές φορες. Είναι σε σταθερή κατάσταση και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι καλά. Θα συνεχίσει να είναι υπό την επίβλεψη των γιατρών και οι εξετάσεις που έχει κάνει είναι καλές. Οι συμπαίκτες του είχαν μείνει έκπληκτοι που μπορούσαν να μιλήσουν με τον Κριστιάν». 

Για τον λόγο που κατέρρευσε ο Έρικσεν: «Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς του συνέβη. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Κριστιάν, την οικογένεια του και τους γιατρούς. Δεν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Ο Κριστιάν ήταν νεκρός για κάποιο διάστημα».

Για το τι σημαίνει το είναι σε σταθερή κατάσταση: «Σημαίνει ότι είναι ξύπνιος. Αντιδράει και η καρδιά του χτυπάει κανονικά»

Για το πόσο κοντά έφτασαν στο να τον χάσουν: «Αλήθεια, δεν ξέρω». 

Για το πως ακριβώς τον επανέφεραν: «Δεν μπορώ να απαντήσω στο τι ακριβώς συνέβη. Αρχικά του κάναμε μαλάξεις στην καρδιά για να τον επαναφέρουμε. Όλα συνέβησαν σε μια στιγμή. Ο Έρικσεν υπέστη ανακοπή καρδιάς και τον επαναφέραμε με τον απινιδωτή καρδιάς»