BINTEO: Μάχη ανόδου για την Εθνική Ομάδα Davis Cup-Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Στη μάχη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Davis Cup, στο γκρουπ ΙΙΙ, ρίχνεται από την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, η Εθνική Ομάδα Davis Cup της Κύπρου. Το ΚΥΠΕ συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές του κυπριακού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι έθεσαν ως στόχο την εξασφάλιση ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στα πλέι-οφ της ανόδου στο Β’ γκρουπ της Ευρωπαϊκής Ζώνης, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΟΑΚ Νώντα Μεταξά.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 με 19 Ιουνίου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Ηροδότου, στο Μενεού, της Λάρνακας, ενώ την Τρίτη, 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κλήρωση.

Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός (Νο1), Σέργης Κυρατζής (Νο2), Μενέλαος Ευσταθίου (Νο3) και Ελευθέριος Νέος (Νο4), και θα έχει ως αρχηγό τον Δημήτρη Ηροδότου.

Αντίπαλες της κυπριακής ομάδας θα είναι ο ομάδες από τη Γεωργία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Μονακό.

Οι εφτά ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους -ένας των τεσσάρων και ένας των τριών- ύστερα από την κλήρωση της Τρίτης. Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν απευθείας στα πλέι-οφ για την άνοδο στο Β΄ γκρουπ, οι αγώνες των οποίων θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2022. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση κάθε ομίλου, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, το Σάββατο 19 Ιουνίου, διεκδικώντας το τρίτο εισιτήριο για τα πλέι-οφ.

Η προσπάθεια της κυπριακής ομάδας θα μεταδίδεται καθημερινά, ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ.

Πρόεδρος ΟΑΚ

Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξας, μιλώντας στο ΚΥΠΕ για τη διεξαγωγή των αγώνων Davis Cup στην Κύπρο είπε ότι είναι μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο «ότι καταφέραμε η διοργάνωση αυτή να γίνεται στον τόπο μας».

«Η τελευταία διοργάνωση του Davis Cup ήταν και αυτή μια σημαντική επιτυχία για την Κύπρο, διότι πετύχαμε την πρώτη θέση και από τέταρτη κατηγορία πήγαμε τρίτη κατηγορία. Έχει γίνει πολλή δουλειά τόσο στον τομέα της διοργάνωσης -ευχαριστώ την Ακαδημία Ηροδότου- όσο και στον τομέα της προετοιμασίας και του στησίματος της Εθνικής μας Ομάδας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν φαβορί . Δεν θεωρούμαστε από τα φαβορί αλλά εμείς πιστεύουμε ότι με το πείσμα μας θα μπούμε μέσα στους διεκδικητές», πρόσθεσε.  

Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Davis Cup

Ο κάπτεν της Εθνικής Ομάδας Davis Cup Δημήτρης Ηροδότου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ για το γεγονός ότι μετά από καιρό διοργανώνονται στην Κύπρο αγώνες Davis Cup είπε ότι είναι πάρα πολύ περήφανοι για το γεγονός αυτό.

Την προσεχή εβδομάδα, συνέχισε, ξεκινά το γκρουπ ΙΙΙ της Ευρωπαϊκής Ζώνης, στην Ακαδημία Τένις Ηροδότου.

«Θα συμμετέχουν εφτά ομάδες. Για πρώτη φορά αυτός ο θεσμός διοργανώνεται στην Κύπρο. Πάντα ήμασταν σε διοργανώσεις, στις οποίες συμμετείχαν μόνο δύο ομάδες σε τριήμερες αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά θα έχουμε εφτά ομάδες. Είναι η Γεωργία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Κύπρος, η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Μάλτα, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Ένα γκρουπ των τριών ομάδων, το άλλο των τεσσάρων και θα προκριθούν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες και οι δύο δεύτερες ομάδες του κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του γκρουπ ΙΙ», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «για μας είναι μεγάλη πρόκληση».

«Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες. Παίζουμε και στην έδρα μας και θα κάνουμε το παν για να φέρουμε την Κύπρο σε πιο μεγάλη κατηγορία, πετυχαίνοντας το ίδιο που πετύχαμε πριν δύο χρόνια στο Σαν Μαρίνο ανεβάζοντας την ομάδα από την τέταρτη κατηγορία στην τρίτη», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ηροδότου είπε ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 16 του μηνός, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19.

«Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τρίτη, 15 Ιουνίου, η ώρα 11 στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενούνται όλες οι ομάδες, κάτω από αυστηρά μέτρα. Δυστυχώς, δεν θα υπάρχουν ούτε θεατές στους αγώνες, αλλά και οι αθλητές δεν θα μπορούν να βγαίνουν καθόλου από το ξενοδοχείο για οποιοδήποτε άλλο χώρο εκτός από το χώρο των αγώνων. Είναι σε αυτό κάθετη η Διεθνής Ομοσπονδία. Για να αφήσει να γίνει αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει όλοι οι αθλητές να μένουν μόνο στο ξενοδοχείο ή στον χώρο που θα διεξάγονται οι αγώνες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία της κλήρωσης, ο κ. Ηροδότου είπε ότι θα χωριστούν σε δυναμικότητα ανάλογα με τη διεθνή βαθμολογία που κατέχει η κάθε ομάδα.

«Πρώτο φαβορί στην βαθμολογία είναι η Γεωργία. Το δεύτερο φαβορί είναι το Μονακό. Άρα, αυτές οι δύο ομάδες θα τεθούν επικεφαλής του κάθε ομίλου. Τρίτο φαβορί είναι το Λουξεμβούργο και τέταρτο η Κύπρος. Άρα, Κύπρος και Λουξεμβούργο θα κληρωθούν σε ένα εκ των δύο ομίλων και μετά συνεχίζει η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Ισλανδία, οι οποίες αναλόγως θα κληρωθούν σε ένα από τους δύο ομίλους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την ώρα διεξαγωγής των αγώνων, ο κ. Ηροδότου είπε ότι οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 11 το πρωί .

«Η πρώτη αναμέτρηση θα περιλαμβάνει το νούμερο 2 της κάθε χώρας. Θα ακολουθεί αμέσως μετά από 10 λεπτά η αναμέτρηση του μονού, με το νούμερο 1 της κάθε ομάδας, και θα τελειώνει με το διπλό μετά από μισή ώρα, μετά το πέρας των μονών αγώνων», σημείωσε.

Ο κ. Ηροδότου έστειλε το μήνυμα σε όλους τους φίλους του τένις ότι θα μπορούν να βλέπουν αυτούς τους αγώνες - αν και δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο- από το ΡΙΚ , όπου όλοι οι αγώνες της Κύπρου θα μεταδίδονται ζωντανά.

«Ευχαριστούμε θερμά και την ΟΑΚ και τον ΚΟΑ που βασικά μας βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό το γεγονός, ως επίσης και τους σπόνσορες γιατί πραγματικά είναι ένα τεράστιο κόστος και τους εθελοντές φυσικά που δίνουν το παν το τελευταίο μήνα για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη μεγάλη πρόκληση», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους εθελοντές, ο κ. Ηροδότου είπε πως ανέρχονται γύρω στα 65 άτομα, ενώ θα υπάρχουν και γύρω στους 30 official και 24 με 30 ball kids.  

Πέτρος Χρυσοχός

Το νούμερο 1 της κυπριακής ομάδας Πέτρος Χρυσοχός, νούμερο 364 της ATP, μιλώντας στο ΚΥΠΕ αφού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, που, όπως είπε, «μπορούμε να παίξουμε για πρώτη φορά το Davis Cup της 3ης κατηγορίας στο σπίτι μας», ανέφερε ότι παίκτες και κάπτεν είναι έτοιμοι.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση εφικτή . Ελπίζουμε για την πρόκριση. Χωρίς να θέλω να βάζω πίεση στους συμπαίκτες μου, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ εφικτό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτή την πρόκριση για βρεθούμε στα πλέι οφ της κατηγορίας 2 του χρόνου», πρόσθεσε.

Σέργης Κυρατζής

Το νούμερο 2 της ομάδας Σέργης Κυρατζής, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του που το Davis Cup θα γίνει στην Κύπρο, είπε ότι δεν θα είναι εύκολο.

«Δεν είμαστε το φαβορί στα χαρτιά, αλλά πιστεύουμε πολύ στις ικανότητες μας και στις δυνατότητες μας και είμαστε πολύ καλοί και ατομικά και ομαδικά. Και θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση στο τέλος», υπογράμμισε.

Ελευθέριος Νέος

Το νούμερο 4 της ομάδας Ελευθέριος Νέος, μιλώντας στο ΚΥΠΕ αφού εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του που θα διεξαχθεί το Davis Cup στην Κύπρο, είπε ότι «πιστεύω ότι μας δίνει μια έξτρα δύναμη αυτό το πράγμα να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

«Δυστυχώς, όπως είπε και ο κάπτεν της ομάδας δεν θα μπορούμε να έχουμε φιλάθλους μαζί μας, αλλά θα μας δείχνει ζωντανά το ΡΙΚ. Προσωπικά ξέροντας ότι θα με βλέπουν οι δικοί μου, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, και μαζί με τους συμπαίκτες μου να βοηθήσουμε την Κύπρο μας να πάμε στα πλέι οφ του γκρουπ ΙΙ», πρόσθεσε.

Μενέλαος Ευσταθίου

Το νούμερο 3 της ομάδας Μενέλαος Ευσταθίου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, αφού εξέφρασε και ο ίδιος την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι θα παίξουν στην έδρα τους, είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό για μας που θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε στην έδρα μας».

«Φυσικά είμαστε λίγο άτυχοι λόγω της κατάστασης που δεν θα έχουμε θεατές, αλλά είμαστε ευγνώμων που θα μας δείχνει το ΡΙΚ. Δεν είμαστε οι φαβορί στα χαρτιά, αλλά πιστεύουμε στις ικανότητες μας και βρισκόμαστε όλοι σε πολύ καλή κατάσταση και για αυτό είμαστε πολύ θετικοί και ευχόμαστε για το καλύτερο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE/Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου