O πρώτος παίκτης της Ανόρθωσης σε κατακτήσεις κυπέλλων και η έκπληξη Οκριασβίλι

Η Ανόρθωση γιορτάζει από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και άπαντες στην ομάδα της Αμμοχώστου συνεχίζουν να είναι μεθυσμένοι από τη μεγάλη επιτυχία.

Μπορεί οι φίλοι της ομάδας να το χάρηκαν με τηn ψυχή τους, αφού είχαν πάρα πολλά χρόνια να χαρούν κάποια διάκριση, ωστόσο υπάρχουν και αθλητές της Ανόρθωσης, οι οποίοι έζησαν για πρώτη φορά κάτι τέτοιο.

Συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, πανηγυρίζουν και το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα τους. Κάποιοι μάλιστα, παρότι είναι από τα αστέρια της ομάδας, δεν είχαν καταφέρει στο παρελθόν να πανηγυρίσουν τίτλο, όπως για παράδειγμα ο Τορνίκε Οκριασβίλι.

Ναι μεν ο Γεωργιανός από το 2013 μέχρι το 2015 ανήκε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία πήρε και τις δύο χρονιές το νταμπλ στην Ουκρανία, όμως ο Οκριασβίλι ήταν δανεικός στη Μαριούπολ και έτσι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο.

Ένα άλλος εξαιρετικός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης που παίρνει τον πρώτο του τίτλο, είναι ο Νίκος Καλτσάς. Ο Ελλαδίτης, παρότι αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, εντούτοις δεν σήκωσε κάποιο τρόπαιο.

Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους Κορέια, Μανιά, Πηλέα, Βργκοτς, Κορρέα, Τζουρ, Π. Αρτυματά.

Αντίθετα, δεκατρείς ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ, πήραν ξανά έστω κι ένα κύπελλο στην καριέρα τους. Τις περισσότερες κατακτήσεις έχει ο Ντορ Μίχα, ο οποίος σήκωσε τέσσερα κύπελλα, ενώ με τρεις κατακτήσεις ακολουθούν οι Αμπαρτζουμιάν Λόρια και Γκαλίτσιος.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς έχει πάρει δύο κύπελλα, όπως και ο Χουσμπάουερ.

Από ένα κατέκτησαν οι Νταουσβίλι, Μπουσουλάζιτς, Κβιλιτάια, Ρισβάνης, Μαρκάσα και Ελουντού.

Φυσικά μετρ στις κατακτήσεις κυπέλλων, είναι και ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος σήκωσε πέντε φορές το τρόπαιο.

Το πρώτο του κύπελλο το πήρε τη σεζόν 1991-92, ως παίκτης της Δυναμό Τιφλίδας, ενώ ακολούθησαν δύο κύπελλα με την ΑΕΚ, τις σεζόν 1995-96 και 1996-97.

Το τελευταίο του κύπελλο ως ποδοσφαιριστής το πανηγύρισε τη σεζόν 2002-03, όταν έβαλε το τελευταίο πέναλτι της Ανόρθωσης, στον τελικό απέναντι στην ΑΕΛ.

Τελευταίος του τίτλος κυπέλλου, ήταν τη χρονιά 2006-07, όταν κατέκτησε το τρόπαιο από τη θέση του προπονητή της Ανόρθωσης, κερδίζοντας την Ομόνοια με 2-3 στον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: