Ξεδίψασε με Κύπελλο και ξεκινά προγραμματισμό-Στην κορυφή της λίστας ο... Τιμούρ

Με μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει το οικοδόμημα της Ανόρθωσης, που έβαλε τέρμα στα 13 χρόνια ξηρασίας, κατακτώντας το Κύπελλο. Οι φίλοι της Μεγάλης Κυρίας γιόρτασαν μέχρι πρωίας το τον τίτλο, που έψαχναν για πάρα πολλά και κατάφεραν να τον κατακτήσουν επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 στην παράταση. 

Το γλέντι για τους φίλους της Ανόρθωσης άρχισε από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν άρχισαν να μαζεύονται οι πρώτοι οπαδοί στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ενώ την ίδια ώρα οχήματα με σημαίες και βαμμένα στα χρώματα της Ανόρθωσης, έκαναν την εμφάνισή τους σε όλη την Κύπρο.  

Το πάρτι άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά, κατά την έναρξη του αγώνα, όταν χιλιάδες φίλοι της ομάδας της Αμμοχώστου μαζεύτηκαν έξω από το γήπεδο της Ανόρθωσης για να δουν τον τελικό Κυπέλλου. 

Οι φίλοι της Ανόρθωσης τραγουδούσαν ασταμάτητα, ενώ τα πυροτεχνήματα, οι φωτοβολίδες και οι κροτίδες έπεφταν βροχή. Στο πρώτο γκολ του Κωστάκη Αρτυματά έγινε η νύχτα μέρα από τα βεγγαλικά, ενώ το ίδιο συνέβη και στην παράταση, μετά το γκολ του Κβιλιτάια. 

Το τελευταίο σφύριγμα του Οβίδιους Χατεγκάν έδωσε σύνθημα στους Ανόρθωσιάτες για να κορυφώσουν τα πανηγύρια τους, αφού η ομάδα τους κατέκτησε τον τίτλο. Ακολούθως, ανέμεναν τους παίκτες, κατά την άφιξη των οποίων οι πύλες του Αντώνης Παπαδόπουλος άνοιξαν για τον κόσμο, ο οποίος κάθισε στις κερκίδες και τους υποδέχθηκε σαν ήρωες. 

Τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές έκαναν την εμφάνισή τους στον εξώστη της ανατολικής εξέδρας, προκλήθηκε ντελίριο ενθουσιασμού, με εκατοντάδες φίλους της Ανόρθωσης να εισέρχονται στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν το Κύπελλο μαζί με την ομάδα. 

 

Το πάρτι, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.  

 Και τώρα τρέχει...

Η Ανόρθωση θα μπορέσει να χαρεί για λίγα εικοσιτετράωρα τον τίτλο του Κυπέλλου, αλλά απ' εκεί και πέρα θα πρέπει να τρέξει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, αφού σε περίπου πέντε εβδομάδες θα αρχίσει προετοιμασία ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Το πρώτο κεφάλαιο που παραμένει ανοιχτό, είναι αυτό του Τιμούρ Κετσπάγια και κατά πόσον θα συνεχίσει στην Ανόρθωση. Ναι μεν ο Ευγένιος Χαμπουλλάς είπε ότι θα του γίνει πρόταση και θα υπογράψει, ωστόσο ο Τιμούρ δεν απάντησε ποτέ κατά πόσον θέλει να συνεχίσει στην Ανόρθωση, κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. 

Απ' κεί και πέρα, υπάρχει και το κεφάλαιο των αποδεσμεύσεων και τι θα ισχύσει για όσους λήγουν τα συμβόλαιά τους. Σε περίπτωση που παραμείνει για παράδειγμα ο Κετσπάγια, η ομάδα ενδεχομένως να λύσει τα ζητήματα που εκκρεμούν πολύ γρηγορότερα, απ' ότι αν έρθει άλλος προπονητής, ο οποίος θα κληθεί να αξιολογήσει όλους τους ποδοσφαιριστές. 

Πάντως ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή βαρόμετρο που θα αποχωρήσει, είναι ο Τορνίκε Οκριασβίλι, ο οποίος εξέφρασε επιθυμία να αγωνιστεί σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα. 

Υπάρχει επίσης η αποχώρηση του Κβιλιτάια, ο δανεισμό του οποίου ολοκληρώνεται και θα πρέπει να επιστρέψει στην Γάνδη, εκτός κι αν προκύψει συμφωνία για νέο δανεισμό του. 

Ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι με τις περιπτώσεις τους, αποτελούν οι Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Ελουντού, Μπουσουλάζιτς, Μανιάς και Νταουσβίλι.

Σίγουρα η διοίκηση της Ανόρθωσης θα χαρεί τις στιγμές και με την πάροδο λίγων εικοσιτετράωρων θα στρωθεί στη δουλειά ενόψει της νέας χρονιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: