Αυτά είναι τα αστέρια που έλαμψαν στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Ο Fabiano Ribeiro de Freitas ανακηρύχθηκε ως ο «MVP Πρωταθλήματος από την Unicars» της σεζόν 2020-21, στα ετήσια βραβεία «PASP FOOTBALL AWARDS» που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (13/05) στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Ομόνοιας επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος της σεζόν, μέσα από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών, των επιτροπών και των φιλάθλων. Το «τριφύλλι» είχε εντυπωσιακή παρουσία στα καθιερωμένα βραβεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), αφού Καλύτερος Προπονητής αναδείχθηκε ο Henning Berg και Καλύτερος Νέος ο Λοΐζος Λοΐζου.

 

Η σημαντικότερη τελετή βράβευσης του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, τα «PASP FOOTBALL AWARDS» μεταδόθηκαν ζωντανά από την Cablenet. Σε μια τελετή αλλιώτικη, λόγω των μέτρων για προστασία από τον COVID-19, παρευρέθηκαν ελάχιστα άτομα και συγκεκριμένα οι τιμηθέντες, εκπρόσωποι των χορηγών του ΠΑ.Σ.Π., ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας και ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τα φετινά βραβεία τελούσαν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), με χορηγούς τους UNICARS, STOIXIMAN, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Lander Polar Ice και χορηγό μετάδοσης την Cablenet.

Οι καλύτερες ενδεκάδες

Πέραν από τα τρία, προαναφερθέντα, ατομικά βραβεία, στα πλαίσια της τελετής έγινε η ανάδειξη της Καλύτερης 11άδας και της Δεύτερης Καλύτερης 11άδας της σεζόν. Στους κορυφαίους έντεκα της χρονιάς, συμπεριλήφθηκαν πέντε παίκτες της Ομόνοιας και από τρεις από Απόλλωνα και ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, την Καλύτερη 11άδα της σεζόν 2020-21 αποτελούν οι Fabiano (Ομόνοια), Jan Lecjaks (Ομόνοια), Andre Teixeira (ΑΕΛ), Valentin Roberge (Απόλλωνας), Μηνάς Αντωνίου (ΑΕΛ), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Jordi Gomez (Ομόνοια), Nicolas Diguiny (Απόλλωνας), Ιωάννης Πίττας (Απόλλωνας), Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια) και Ryan Mmaee (ΑΕΛ).

Στη Δεύτερη Καλύτερη Ενδεκάδα ψηφίστηκαν οι Giorgi Loria (Ανόρθωση), Anderson Correia (Ανόρθωση), Tomas Hubocan (Ομόνοια), Στέλιος Ανδρέου (Ολυμπιακός), Joao Pedro (Απόλλωνας), Κωστάκης Αρτυματάς (Ανόρθωση), Sito Riera (ΑΕΛ), Tornike Okriashvili (Ανόρθωση), Ivan Trichkovski (ΑΕΚ), Giorgi Kvilitaia (Ανόρθωση), Μαρίνος Τζιωνή (Ομόνοια).

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, αυτή που ολοκληρώθηκε και η οποία απέδειξε ότι ο Αθλητισμός και οι Αθλητές μπορούν στα δύσκολα και μπορούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία. Οι νικητές αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια, γιατί μέσα από την πανδημία ξεχώρισαν ως οι κορυφαίοι της χρονιάς».

Οι ατομικές διακρίσεις

Ιδιαίτερη στιγμή στην τελετή, ήταν η απονομή Επάθλων Τιμής Ένεκεν σε δύο πρώην ποδοσφαιριστές, για τη μεγάλη τους συμβολή στο άθλημα. Πρόκειται για τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου και τον Μάριο Νικολάου.

Ο Nicolas Diguiny του Απόλλωνα και η Krystyna Freda των Απόλλων Ladies έλαβαν το έπαθλο του Πρώτου Σκόρερ. Ο πρώτος με 17 γκολ αναδείχθηκε κορυφαίος στο α΄ γκρουπ και η δεύτερη με 45 τέρματα, πρώτευσε στο γυναικείο πρωτάθλημα.

Το Έπαθλο Stoiximan Χρυσά Γάντια πήγε στον Fabiano, ο οποίος έκλεισε το πρωτάθλημα με 20 αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ (clean sheets).

Το Έπαθλο Stoiximan Καλύτερα Γκολ, πήγε σε τρεις Κύπριους ποδοσφαιριστές. Το καλύτερο γκολ της σεζόν ήταν αυτό του Κωστάκη Αρτυματά της Ανόρθωσης στον αγώνα με την ΑΕΚ για τη 10η αγωνιστική, όταν σκόραρε με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή. Το 2ο καλύτερο γκολ ήταν αυτό του Δημήτρη Θεοδώρου της ΕΝΠ τη 19η αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ και το 3ο αυτό του Ιωάννη Πίττα του Απόλλωνα την 22η αγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Fabiano πήρε και το Έπαθλο Stoiximan Καλύτερες Αποκρούσεις και συγκεκριμένα, για την επέμβαση του την 3η αγωνιστική στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση, όταν με το δεξί έσωσε το σουτ του Μαργκάσα, κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 στο 82ο λεπτό. Η 2η καλύτερη απόκρουση ήρθε από τον Ανδρέα Παρασκευά της Δόξας και ήταν η διπλή απόκρουση τη 12η αγωνιστική στην Πάφο και η 3η καλύτερη από τον Ιωακείμ Τούμπα της Καρμιώτισσας την 23η αγωνιστική με τον Απόλλωνα, όταν κράτησε το 1-0 για την ομάδα του στο 82ο λεπτό.

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία