Κακίζει την παραβίαση των μέτρων, αλλά καταλαβαίνει τους Ομονοιάτες ο Πρόεδρος

Κακίζει την παραβίαση των μέτρων κατά την φιέστα της Ομόνοιας για την κατάκτηση του τίτλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ωστόσο κατανοεί αισθήματα του φίλαθλου κόσμου, την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εκφράζει την ανησυχία του για τις εικόνες από το προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της κηδείας του Παντελή Κούρου και κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος, ο Πρόεδρος ανέφερε πως, «ουδείς θέλει, είμαι βέβαιος, ούτε και η διοίκηση του συγκεκριμένου Σωματείου θα ήθελε, να εκτραπούν. Όμως την ίδια ώρα, να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου που ύστερα από 11 χρόνια η ομάδα του κερδίζει. Κακώς παραβίασαν. Αλλά είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή θα έπρεπε να παρέμβει η Αστυνομία για να δημιουργηθούν επεισόδια και να έχουμε ακόμα μία εκτροπή η οποία δεν θα ήταν επιθυμητή από κανένα;».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στο Sigma, είπε πως οι εικόνες που είδαμε, «σίγουρα μπορούν να μας οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, υπήρχε σαφής παράβαση του διατάγματος. Δεν μας τιμούν οι χθεσινές εικόνες και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα.

Όπως σημείωσε, οι χθεσινοβραδινές εικόνες ήταν πολύ λυπηρές και πιθανόν να έχουν επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, αφού δεν αποκλείεται ανάμεσα σε αυτούς που συσσωρεύτηκαν στο προπονητικό κέντρο να υπήρχαν και θετικά κρούσματα.

«Εδώ και μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να συμμορφωθεί με τα μέτρα και να συνεργαστεί μαζί μας... Εδώ και μήνες μέσω διαταγμάτων υπάρχουν περιορισμοί κι όμως χθες είδαμε αυτές τις εικόνες χιλιάδων ατόμων, να συγκεντρώνονται στο προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς τίποτα», σημείωσε προσθέτοντας πως «δυστυχώς ήταν πολύ λυπηρές οι εικόνες που είδαμε χθες και πιθανόν να έχει και κάποια επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων απάντησε ότι, «πιθανόν να έχουμε».

Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε «όταν μαζεύτηκαν τόσες χιλιάδες, έστω και με το χαμηλό ποσοστό θετικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο πως θα κυκλοφορούσαν κάποιοι θετικοί μέσα σε αυτές τις χιλιάδες, άρα θα υπάρξει κάποια διασπορά. Τώρα πόση θα είναι δεν μπορούμε να ο γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρξει κάποια επίπτωση στα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι στην επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας η Ομόνοια ανέφερε ότι τυχόν άρνηση να παραβρεθούν 15% της χωρητικότητας του γηπέδου θα έφερνε 15-20 χιλιάδες κόσμου έξω από το ΓΣΠ.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στην Ομόνοια για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και σε Απόλλωνα και ΑΕΛ που μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. «Να πω ότι έχετε απόλυτο δίκαιο, ότι ναι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων.»

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ