Στην εποχή της τεχνολογίας θα βαδίσει ο ΚΟΑ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Καινοτομίας

Στην εποχή της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού θα βαδίσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, όπως προέκυψε από την συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, η συνάντηση είχε ουσία και περιεχόμενο καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν και να προχωρήσουν από κοινού στον σχεδιασμό προγραμμάτων για αναβάθμιση του τομέα του αθλητισμού.

«Ως ΚΟΑ παρόλο που έχουμε κάμει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρούμε ότι με την καθοδήγηση του κυρίου Υπουργού και των συνεργατών του, μπορούμε να κάνουμε άλματα στον τομέα της έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής. Εμείς από την πλευρά μας θα αξιοποιήσουμε πλήρως αυτή τη συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι ο ΚΟΑ θα βγει σοφότερος από τη σχέση αυτή», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία, μπορούμε να διεκδικήσουμε μαζί ευρωπαϊκά κονδύλια για έρευνα και καινοτομία που θα βοηθήσουν τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, αλλά και στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων των αθλητών μας μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί», είπε από την πλευρά του ο κ. Κόκκινος.