BINTEO: Έσπασε το ρόδι και πήρε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ η Ανόρθωση

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους των πλέι οφ του πρωταθλήματος πέτυχε η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε της ΑΕΛ με 1-2 στο Τσίρειο στάδιο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου, που έχει το μυαλό της στον τελικό Κυπέλλου, που θα γίνει στις 15 Μαΐου, βρέθηκε να χάνει με 1-0 , στο 38ο λεπτό, με σουτ του Άντονι Γεωργίου. Ο επιθετικός της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης, στο οποίο υπέπεσε ο Κορέια και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. 

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Ανόρθωση έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Αμπαρτζουμιάν. Ουσιαστικά, μετά από κλέψιμο του Καλτσά στον Πσισιέ, η μπάλα έφθασε στον Αμπαρτζουμιάν, που πάτησε στην περιοχή της ΑΕΛ και με πλασέ νίκησε τον Κεραυνό για το 1-1. 

Όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε το δεύτερο η Ανόρθωση, αφού μόλις στο 47ο λεπτό έγραψε το 1-2 με τον Κορρέα. Ο νεαρός αμυντικός της Ανόρθωσης βρέθηκε στη σωστή θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

H ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ: Κεραυνός, Κυριάκου (60′ Σάντος), Τεϊσέιρα, Πσισιέ, Α. Αβραάμ (60′ Ντανίλο), Αντάμοβιτς (79′ Μελαναρκίτης), Παπαφώτης, Δ. Αβραάμ, Αβντιγιάι (60′ Ριέρα), Γεωργίου (69′ Κωνσταντινίδης), Μπάμπιτς.

Ανόρθωση: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (56′ Μαργκάσα), Κορρέα, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορρέια, Νταουσβίλι, Χούσμπαουερ, Οκριασβίλι (69′ Χριστοφή), Καλτσάς (79′ Ελουντού), Κβιλιτάια (79′ Μανιάς).