Αυτά που πρέπει να προσέξει ο ΑΠΟΕΛ με Ανόρθωση και η πρόβλεψη του Αντωνίου

Τη ρεβάνς του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση, κλήθηκε να σχολιάσει ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να προσέξουν την άμυνα και να παραταχθούν συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, μιλώντας στον Super Sport FM ανέφερε πως σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ φθάσει στον τελικό και κατακτήσει το κύπελλο, δεν θα σωθεί η φετινή χρονιά. 

«Τους τελευταίους τρεις αγώνες η Ανόρθωση παίζει σταθερά με τον ίδιο τρόπο, με τριάδα πίσω στην άμυνα, γεμάτο κέντρο και πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα, προσπαθώντας να βγει στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίκτες που έχει μπροστά. Το σκορ 1-0 ανατρέπεται, όμως από προσωπική πείρα, όταν προσπαθείς να το ανατρέψεις στην έδρα σου είναι πιο δύσκολο από ότι εκτός έδρας γιατί αν ο αντίπαλος σκοράρει γίνεται δυσκολότερο. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να προσέξει στην άμυνα και να δείξει πολλή υπομονή στο παιχνίδι του. Δεν πρέπει να δεχθεί γκολ γιατί αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Πρέπει να έχει συγκέντρωση, οι παίκτες να αποφύγουν τα λάθη. Έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία, να παίζονται από πίσω οι αγώνες και στο τέλος να κρίνονται από λάθη που κάνουν οι τερματοφύλακες. Δεν πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να συμβάλει στο να ανοίξει το παιχνίδι, γιατί αυτό θα είναι εις βάρος του. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση θα παίξει αμυντικά και θα ψάξει το γκολ με αντεπίθεση και στατικές φάσεις καθώς έχει ικανούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι».

Σε ερώτηση εάν η φετινή κακή σεζόν του ΑΠΟΕΛ μπορεί να σωθεί με κατάκτηση του κυπέλλου ο κ. Αντωνίου είπε «αυτό που συνέβη φέτος είναι η χειρότερη σεζόν που θυμάμαι. Όμως αυτό πάει, τελείωσε. Μπροστά είναι ένας τίτλος που περιμένει. Δεν θα έλεγα ότι σώζει τη χρονιά με ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά αν πάρει το τρόπαιο θα είναι για την πλούσια ιστορία του αλλά και για να παίξει στην Ευρώπη, που είναι πολύ σημαντικό και από πλευράς φήμης αλλά και από οικονομικής πλευράς».

Για την δική του πρόβλεψη για τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό δήλωσε «ο Ολυμπιακός έχει φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν δεν έβαζε το γκολ στα τελευταία λεπτά ο Μαέ και έκανε το 4-2. Είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί η ΑΕΛ να το ανατρέψει, όμως χρειάζεται δύο γκολ χωρίς να δεχθεί. Άρα είναι υποχρεωμένη να βγει από νωρίς μπροστά και ο Ολυμπιακός έχει γρήγορους παίκτες που μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Αναμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δίνω ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τρόπο να σκοράρει αν βρει χώρους».