Νομοθετικές πρωτοβουλίες για αποτροπή ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση «ερευνά κάθε πιθανότητα, περιλαμβανομένων νομοθετικών επιλογών», ώστε να αποτρέψει τη συμμετοχή των έξι κορυφαίων αγγλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων στην κλειστή ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, είπε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Σε ενημέρωση μετά από επαφή που είχε ο Βρετανός Πρωθυπουργός με αξιωματούχους των διοικητικών φορέων του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι «καμία ενέργεια δεν αποκλείεται» στην προσπάθεια να μπλοκαριστεί η εξέλιξη.

«Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα σταθεί αδρανής, ενώ μια μικρή χούφτα ιδιοκτητών δημιουργεί ένα κλειστό σύστημα. Ήταν ξεκάθαρος πως καμία ενέργεια δεν αποκλείεται, περιλαμβανομένων νομοθετικών επιλογών, για να διασφαλιστεί πως αυτές οι προτάσεις θα σταματήσουν», είπε ο εκπρόσωπος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποκλείσει μεταξύ άλλων την πιθανότητα να μην εκδίδονται βίζες εργασίας για τους ποδοσφαιριστές των έξι συλλόγων και να μην καλύπτεται από το κράτος η αστυνόμευση των αγώνων των ομάδων αυτών στην έδρα τους.

Στη συνάντηση με τον κ. Τζόνσον συμμετείχαν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Premier League, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Όλιβερ Ντάουντεν, καθώς και εκπρόσωποι φιλάθλων.

Ο εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον είπε πως ο Πρωθυπουργός εξέφρασε «αλληλεγγύη» με τους φιλάθλους.

Εν τω μεταξύ, έγγραφα που έχουν δει οι Financial Times αποκαλύπτουν πως η δομή της Σούπερ Λίγκας θα είναι αντίστοιχη των μεγάλων κλειστών αμερικανικών πρωταθλημάτων.

Άλλα δημοσιεύματα στη Βρετανία αναφέρουν πως οι 12 σύλλογοι έχουν υπογράψει συμβόλαια που τους δεσμεύουν σε συμμετοχή στην κλειστή λίγκα για 23 χρόνια.

Πάντως, στα ΜΜΕ της χώρας έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι τουλάχιστον δύο από τους ‘Big Six’, συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, κάνουν δεύτερες σκέψεις μετά από τις έντονες αντιδράσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ