Έντονες αντιδράσεις για ευρωπαϊκή Super League από πρώην και νυν ποδοσφαιριστές

Οι αντιδράσεις κατά της Ευρωπαϊκής Super League που άρχισαν χθες συνεχίζονται σε ομάδες αλλά και πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου.

Ένας από τους μεγαλύτερους Άγγλους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στις 3 από τις 12 ομάδες που δημιούργησαν τη Super League, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στη νέα διοργάνωση που επιχειρείται να δημιουργηθεί. Ο Μπέκαμ τόνισε ότι το ποδόσφαιρο θα μπει σε κίνδυνο, ενώ επεσήμανε ότι χρειάζεται τον ανταγωνισμό. 

«Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο να είναι για όλους. Να είναι δίκαιο και χρειαζόμαστε ανταγωνισμό. Αν δεν υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες, το ποδόσφαιρο που αγαπάει θα μπει σε κίνδυνο», ανέφερε ο Άγγλος σταρ.

Επίσης, κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα αγωνίζονται σε ομάδες των «12», εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα δεδομένα που επιχειρούν να διαμορφώσουν οι ομάδες αυτές.

Άλλη μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιο ποδοσφαίρου, και πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, Λουίς Φίγκο είναι πλήρως αντίθετος με τη δημιουργία της Λίγκ. Σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε ότι η αποκαλούμενη Super league μόνο Super δεν μπορεί να είναι. Πρόσθεσε πως αυτή η «άπληστη και άκαρπη κίνηση θα προκαλούσε καταστροφή για τους παίκτες, για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου μόνο για να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι σταμάτησαν να νοιάζονται για τους οπαδούς εδώ και πολύ καιρό, και αγνοούν πλήρως την αθλητική αξία. Τραγικό», καταλήγει.

 Οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές Μπρούνο Φερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ζοάο Κανσέλο της Σίτι, με ανάρτηση της έδωσαν το δικό τους στίγμα. Οι δύο παίκτες αναδημοσίευσαν ανάρτηση του επίσης Πορτογάλου επιθετικού της Γουλβς, Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος επέκρινε την ιδέα, στο Instagram. Ο Φερνάντες πρόσθεσε το σχόλιο «τα όνειρα δεν μπορούν να αγοραστούν» που συνοδευόταν με χειροκροτήματα και "emoji" καρδιάς, ενώ ο Κανσέλο «συνόδευσε» την ανάρτηση με ένα "emoji" χειροκροτήματος.

Την αντίθεση τους εξέφρασαν επίσης ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Άντερ Ερέρα και άλλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Μεσούτ Οζίλ, Ντέγιαν Λόβρεν και της Άντα Χέγκερμπεργκ. Ο Ερέρα της Παρί ανέφερε πως η νέα αυτή Λίγκα θα σκοτώσει τα όνειρα των οπαδών σε όλο τον κόσμο. «Πιστεύω σε ένα βελτιωμένο Champions League, αλλά όχι στους πλούσιους που κλέβουν αυτό που δημιούργησαν οι άνθρωποι, κάτι που δεν είναι τίποτα άλλο από το πιο όμορφο άθλημα στον πλανήτη», πρόσθεσε.

Ο Κροάτης πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντέγιαν Λόβρεν, αλλά και ο πρώην μέσος της Άρσεναλ και της Εθνικής Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ, επέκριναν επίσης τα σχέδια της Super League. Ο Λόβρεν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το ποδόσφαιρο θα βρεθεί στο εγγύς μέλλον στο χείλος του γκρεμού, τονίζοντας πως κανείς δεν σκέφτεται τη μεγαλύτερη εικόνα, αλλά μόνο την οικονομική πλευρά.

Οι σύλλογοι της ESL ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν έναν παράλληλο πρωτάθλημα για γυναίκες. Αντίθετη σε αυτή την προοπτική είναι η κορυφαία παίκτρια της Λιόν, Αντα Χέγκερμπεργκ. «Έχω κερδίσει 5 τίτλους κι έγινα η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών. Είναι κληρονομιά. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως και η αξιοκρατία στον αθλητισμό. Η απληστία δεν είναι το μέλλον», έγραψε.

Πηγή: ΚΥΠΕ